Meny

BILBATTERIER

Bilens batteri, ofta kallat startbatteri har till uppgift att driva startmotor och annan elektrisk utrustning.

Dagens moderna och välutrustade bilar ställer höga krav på batteriets funktion och kvalité viket gör det extra viktigt att välja rätt typ. Vid byte av batteri bör man därför kolla extra noga vilket typ som sitter från fabrik.

TÄNK PÅ
Moderna bilar kräver ibland att man loggar batteribyte i bilens dator efter byte, hör med våra experter

VENTILERAT

FRITT VENTILERAT

FRITT VENTILERAT ELLER VENTILREGLERAT

Batterier med flytande syra finns som fritt ventilerade, öppningsbara med möjlighet att fylla på destillerat vatten eller ventilreglerade som har en slutet konstruktion med stängda proppar.

Dessa batterier är fortfarande de vanligaste typerna, framför allt i lite äldre bilar och tillverkas med olika egenskaper beroende på vilka krav som ställs. Vårt tips är att välja TUDOR HIGH TECH som är framtaget för bilar som inte har START-STOP funktion men har en del elutrustning eller körs mycket korta sträckor.


AGM – Absorbent glass matt

Idealiskt för bilar med START-STOP funktion och energikrävande elutrustning. 4 gånger högre cyklingslivslängd jämfört standardbatterier.

Mer info...

EFB – Enhanced flooded battery

Idealiskt för bilar med START-STOP funktion och energikrävande elutrustning. 3 gånger högre cyklingslivslängd jämfört standardbatterier.

Mer info...

AUXILIARY

Supportbatteri med AGM-teknik för spänningsstabilisering under startmomentet.

 

Mer info...

Vårt sortiment hittar du i vår webshop

TRYGGT KÖP SEDAN 1923