Meny

HISTORIK

1923

TH-Pettersson AB är ett av Sveriges äldsta företag i sin bransch och etablerades redan 1923 av Axel Theodor Pettersson. Detta var samma år som Göteborgs Konstmuseum och Liseberg invigdes.

Företaget har alltid arbetat efter devisen ”Kunden i centrum” och detta gäller såväl större som mindre kunder.

När Theodor Pettersson startade var hög kvalité, god service och nöjda kunder de viktigaste ledorden. man skulle alltså kunna säga att vi inte förändrats ett enda dugg. Något som vi är ganska stolta över.

Företaget drivs idag av tredje och fjärde generationen tillsammans med personal med lång erfarenhet. På bilden ovan från 1992 syns från vänster: Martin Isaksson, Leif Almqvist och Mikael Petersén.

Annonserna är från GP under 60-taletExpansion
Vi har funnits på i stort sett samma plats hela tiden. Den första butiken låg på Norra Hamngatan och flyttade 1967, på grund av byggnation av det nya köpcentret i Nordstan, till Mölndalsvägen där vi finns idag. 1998 utökade och renoverade vi lokalerna för att ge en ökad kundservice och få en mer överskådlig och lättarbetad butik.

Verkstaden
Den allra första verkstaden var en liten däckverkstad på Polhemsplatsen. Den kompletterades 1964 med den tidens mått en stor och modern verkstad på Ovädersgatan 16.
Vår stora verkstad på Hisingen (Bilprovningens gamla lokal) kom till 1987 efter att verkstaden på Ovädersgatan blivit för trång. Idag betjänar den alla slags fordon: bussar, lastbilar, personbilar och entreprenadmaskiner.

För våra avtalskunder finns också en verkstad på Kruthusgatan vid Centralen och en i Partille.

Stark på hemmaplan
Vi har de flesta av våra kunder i Stor-Göteborg men jobbar också med lokaltrafiken i Gävle, Borås och Malmö.

Hemsida och Webbshop
I början av 2016 lanserades en ny hemsida och under våren 2016 kom en webshop

 

TRYGGT KÖP SEDAN 1923