Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

Solcellspanel

Skapa din egen energi med våra helsvarta solcellspaneler

Hos oss hittar ni högkvalitativa monokristallina och polykristallina solceller från Nordmax. Monokristallina och polykristallina solcellspaneler skiljer sig lite i bland annat utseende, hårdhet och effekt. Vi rekommenderar att du väljer typ av solceller efter byggnadens och takets förutsättningar.

Monokristallina solceller är gjorda av kisel och att cellen är monokristallin syftar på att endast en sorts kiselkristall används. Detta gör att elektronerna kan röra sig snabbt och att cellerna genererar mer elektricitet på liten yta. Därför har monokristallina solceller högre verkningsgrad och kvalitet än de polykristallina cellerna. Solcellspanelerna har en helsvart design så att de smälter in på ditt hustak. Våra monokristallina solcellspaneler har dessutom PERC-teknik som ger hög effekt även vid sämre vinklar och när solen är i moln.

Artikel 1-7 av 7
Nordmax Solcellspanel Monokristallin 120W
Bredd: 670 mm / Höjd: 1005 mm / Tvärsnitt: 30 mm
1250 kr
Köp!
Info
Nordmax Solcellspanel Monokristallin Semiflexibel 120W
Bredd: 670 mm / Höjd: 1160 mm / Tvärsnitt: 2,5 mm
2250 kr
Köp!
Info
Nordmax Solcellspanel Monokristallin Semiflexibel 150W
Bredd: 670 mm / Höjd: 1560 mm / Tvärsnitt: 2,5 mm
2149 kr
Köp!
Info
Nordmax Solcellspanel Monokristallin Semiflexibel 35W
Bredd: 350 mm / Höjd: 700 mm / Tvärsnitt: 2,5 mm
739 kr
Köp!
Info
Nordmax Solcellspanel Monokristallin Semiflexibel 55W
Bredd: 530 mm / Höjd: 755 mm / Tvärsnitt: 2,5 mm
1089 kr
Köp!
Info
Nordmax Solcellspanel Monokristallin Semiflexibel 80W
Bredd: 530 mm / Höjd: 1070 mm / Tvärsnitt: 2,5 mm
1750 kr
Köp!
Info
Nordmax Solcellspanel Portabel 100W
Bredd: 1094 mm / Höjd: 623 mm / Tvärsnitt: 5 mm
2449 kr
Köp!
Info
Artikel 1-7 av 7

Böjbara solcellspaneler

I vårt sortiment finns också semiflexibla monokristallina solcellspaneler som du kan montera på platser som har annan form än ett traditionellt hustak. Våra böjbara solcellspaneler passar utmärkt på välvda ytor ifall du exempelvis vill installera solceller på din husbil, husvagn eller din båt.

De polykristallina solcellerna har något lägre effekt än monokristallina solceller. Skillnaden i effekt har dock minskat på senare år och idag har även polykristallina celler hög kvalité. Polykristallina- eller multikristallina celler som de också kallas består utav flera olika kiselkristaller som smälts samman för att tillverka solcellspanelerna. Våra polykristallina solcellspaneler är anpassade till skandinaviska förhållanden med härdat glas på ovansidan och silvereloxerad aluminium ram. Polykristallina solcellspaneler har en blå nyans och hos oss hittar du två varianter att välja mellan.

Är du osäker vilken sorts solceller du ska välja? Hör av dig så hjälper vi dig att hitta den lösning som passar din applikation bäst.

Nordmax Solcellspanel Monokristallin

Vår helsvarta solcellspanel från Nordmax med hög verkningsgrad. Panelerna är uppbyggda av monokristallina solceller, vilka är effektivare än polykristallina celler. Detta innebär att man får en högre effekt på mindre yta. Panelerna använder dessutom PERC-teknik som ger mer effekt i svagt solljus och sämre vinklar.

Nordmax Solcellspanel Monokristallin Semiflexibel

Vår monokristallina, semiflexibla solcellspanel från Nordmax. Monokristallina solceller är materialet taget ifrån en mer renodlad kristall. Solcellssystem gjorda av monokristallin kan göras något mindre då effekten normalt sätt är högre. Baksidan i glasfiber ger en lättare och mjukare panel jämfört med aluminium baksida. Översta lagret är i UV-resistent ETFE material med en halkskyddad yta. Monokristallina solceller är svarta och mer homogena i utseendet.

Vad är en solcellspanel?

Man kan beskriva solceller som ljuskänsliga halvledardioder som omvandlar solljus till elektrisk ström. Försörjning av elkraft från solceller har flera användningsområden, där en av dem är energisystem i mindre skala. Solcellspaneler kan exempelvis användas för enskilda hushåll, men även storskaliga installationer. En solcellspanel kan även användas till att ladda batterier, mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer.

Hur ser sollcellspanelernas historia ut i Sverige?

Solcellsmarknaden hade en stor frammarsch i Sverige 2018. Det installerades totalt 180 MW i landet vilket var en ökning med 78%. Det fanns totalt 411 MW solcellskapacitet installerat i Sverige vid slutet av 2018. Den markanta ökningen berodde till stor del av det ökade solcellsstödet som ökade med 20-30 procent, och dessutom blev det billigare att installera solcellspaneler. Under april 2019 sänkte regeringen solcellsstödet till 20 procent igen. Dessutom höjde de det totala stödet med 300 miljoner kronor jämfört med budgeten som lades hösten 2018.

Idag kan inte investeringsbidrag för solcellspaneler sökas, eftersom den ersattes 2021 av ett skattereduktionssystem som liknar RUT- och ROT-avdragen. 15 procent sattes den tidigare nämnda skattereduktionen och 50 procent för lagring av egenproducerad solenergi och laddpunkter för elfordon. Som mest kan man kan få 50 000kr per person och per år, och skattereduktionen för installation av solcellspaneler höjdes till 20% första januari 2023.


Vanliga frågor om solcellspaneler

Hur mycket energi kan en solcellspanel generera?

Mängden energi som en solcellspanel kan generera beror på flera faktorer, inklusive panelens storlek, effektivitet och placering. En genomsnittlig solcellspanel i dagens marknad kan producera någonstans mellan 250 och 400 watt per dag i ett område med god solljus exponering. Detta innebär att under en genomsnittlig dag med solsken kan en enda panel producera ungefär 1-1,6 kWh (kilowattimmar) energi.

Vilka fördelar finns med att installera solcellspaneler?

Det finns flera fördelar med att använda solcellspaneler. Bland dessa är en minskad elkostnad kanske den fördel som de flesta tänker på. Utöver detta innebär solcellspaneler även en miljövänlig energiproduktion och ett potentiellt ökat fastighetsvärde.

Hur länge håller en solcellspanel?

Solcellspaneler är kända för sin hållbarhet. De flesta moderna solcellspaneler kommer med garantier som sträcker sig över 25 år, och många har en förväntad livslängd på över 30 år. Det är vanligt att panelerna fortfarande fungerar effektivt långt efter garantiperiodens slut. Därför kan du förvänta dig att ditt solcellssystem fortsätter att producera energi under många år, vilket gör det till en lönsam investering över tid.

Fungerar solcellspaneler på molniga dagar?

Ja, solcellspaneler kan generera elektricitet även på molniga dagar, men produktionen kommer att vara lägre jämfört med soliga dagar. Solceller behöver inte direkt solljus för att fungera; de kan fortfarande omvandla diffust ljus till el. Under kraftigt molniga dagar kan solcellerna generera ungefär 10-25 procent av sin maximala kapacitet. Även om produktionen är lägre, kan solcellssystemet fortfarande bidra till din elförsörjning under dessa förhållanden.

Behöver solcellspaneler underhåll?

Solcellspaneler kräver generellt sett mycket lite underhåll. De är konstruerade för att vara tåliga och pålitliga. Det primära underhållet består oftast av att hålla panelerna rena från smuts, löv eller andra föroreningar som kan minska deras effektivitet. Regelbunden inspektion för att säkerställa att systemet fungerar korrekt är också viktigt. I de flesta fall rekommenderas att du anlitar en professionell tekniker för eventuell service eller underhåll. Ett välskött solcellssystem kan hålla sig effektivt i många år med minimalt underhåll.

Får jag installera solcellspaneler själv?

Nej, det krävs särskilda behörigheter för att få installera solcellspaneler. Personer som ansvarar för att installera solceller måste vara antingen anställda av ett företag som har ett eget kontrollprogram för elinstallationer eller vara en elinstallatör som har behörighet för den specifika typen av arbete.