Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

DÄCK AV ALLA TYPER HITTAR DU HOS OSS

 


Sveriges bredaste sortiment av däck

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment av däck för personbil oavsett om det gäller sommar, vinter eller motorsport. Vi har också ett stort sortiment av lastbilsdäck, styrdäck, drivdäck, truckdäck och liftdäck samt småhjul från Tellus.
Vi erbjuder personbils däck från de flesta kända varumärken såsom Michelin, Pirelli, Nokian, Bridgestone, Sailun, Achilles, Sava, Goodyear m.fl i storlekar från 13" ända upp till 24".
Vi erbjuder även däck för tunga fordon och har även en dedikerad däckverkstad på Herkulesgatan som är specialiserade på tunga fordon som lastbilar, truckar, liftar m.m. Hittar du inte det du söker, kontakta oss - vi har garanterat det du söker.

Hos oss hittar du däck för alla typer av fordon och från noggrant utvalda varumärken:

               

.  .  .  .  .


Boka tid för däckskifte online!

Hos oss kan du boka däckskifte direkt här på vår hemsida, tryck på länken nedan för att komma till vår bokningssida online.

Boka tid - Däckverkstad Norra Långebergsgatan 6


Förmånlig delbetalning

Vi erbjuder säkra och trygga betalningar samt delbetalning från Klarna och betalning med Visa / Mastercard.

Läs mer om våra betalningsalternativ


Smidiga leveranser till dig

Vi skickar snabbt och smidigt hem till dig eller till ditt företag, dessutom spårbart via Postnord och DHL. Fraktkostnaden ser du direkt i kassan.

Läs mer om våra fraktalternativ


Ett brett sortiment av prisvärda sommardäck

Att köpa sommardäck ska vara enkelt, tryggt och prisvärt - allt detta hittar du här hos oss på th-pettersson.se. Vi har valt ut kvalitativa däck från kvalitativa tillverkare som gör att vi kan erbjuda däck i alla dimensioner, prisklasser och för alla behov. Vi erbjuder däck från tillverkare som Achilles, Federal, Hifly, Kumho, Sailun, Vredestein, Michelin, Neolin, Raptor, Toyo men har ett ännu större sortiment från tillverkare som Pirelli, Hankook, Bridgestone, Kumho, Falken, Dunlop m.fl. Hittar du inte vad du letar efter, kontakta oss för rådgivning - vi har garanterat det du letar efter i vårt stora sortiment.

Speciella önskemål och rådgivning kring däck?

Vår kundtjänst står alltid redo att hjälpa dig att hitta rätt däckmodell till din bil, oavsett önskemål om passning, storlek, prestanda och pris. och har stor erfarenhet av vad som krävs för alla typer av fordon. Du når vår kundtjänst031-40 73 00 eller via vårt kontaktformulär. Vi har längre erfarenhet än någon annan på marknaden av att välja ut däck till våra kunder, välkommen till oss.

Sommardäck eller året runt-däck?

En av de viktigaste verktygen för säkerhet som din bil har är däcken, det är bara däcken som nuddar marken när du kör. Det som många kallar för året runt däck är isjälva verket dubbfria vinterdäck. Dubbfria vinterdäck har en mjukare gummiblandning än sommardäck och det finns även skillnader i konstruktionen. Därför ger inte dubbfria vinterdäck säkra köregenskaper på sommaren. Slitna dubbfria vinterdäck kan börja vattenplana i betydligt lägre hastighet än sommardäck.

När är det dags att byta däck?

Tillverkaren Michelin har listat några exempel som vi tycker är goda riktlinjer för när det är dags att byta till nya däck på ditt fordon:
1. Slitbanan har nötts ner till den rekommenderade nivån för mönsterjup (1,6 mm för sommardäck och 3 mm för vinterdäck).
2. Sidväggen är skadad.
3. Det finns hål som är större än 6 mm i diameter i slitbanan.
4. Vulsten är skadad eller deformerad (vulsten är det yttersta som sitter på hjulet).

Efter fem års användning av däcken ska de noggrant kontrolleras, helst av en däckexpert, du är alltid välkommen till oss för en gratis kontroll. De flesta tillverkare rekommenderar att däck som är äldre än tio år, från och med tillverkningsdatum, byts ut mot nya däck. Även om de verkar vara i gott skick och slitits ner till mönsterdjupsvarnaren.

Budget eller premiumdäck?

I jakten på sommardäck till lägsta möjliga pris så kan man lätt falla in på såkallade budget däck, dessa däck kommer många gånger från däcktillverkare man aldrig hört talas om och kan ibland ha pris som är en bråkdel av däck från välkända och premiummärken. Vi har lång erfarenhet av däck i alla prisklasser och skulle aldrig rekommendera ett däck som inte är av så god kvalité så att det är säkert att framföra i båda bra och dåligt väder. Väljer man ett däck från ett premiummärke så får man ett tystare däck, med mindre vibrationer och en mycket längre hållbarhet. EU däckmärkningen som finns listad på samtliga sommardäck och visar på våtgrepp, bränsleeffektivitet och bullernivå ger dig ett effektivt sätt att jämföra däck från olika tillverkare och i olika prisnivåer. Vi erbjuder billiga sommardäck till alla typer av fordon men vill du ha hjälp att välja ett däck som passar dig, ditt fordon och din körstil, kontakta oss för rådgivning.

Vad betyder dimensionsuppgifterna på däcket?

På ett däck så hittar du dess dimension skrivet på sidan, t.ex. 215/60R17. Den första tresiffriga serien anger däckets bredd monterat på en normfälg mätt från den bredaste punkten på sidoyten. Sifferparet efter snedstrecket anger däckets tvärsnittshöjd i förhållande till bredden angiven i procent. Det sista sifferparet anger storlek i tum på fälg som däcket passar på. Däcket kan också vara märkt med XL i samband med dimensionsmärkningen, det anger att däcket har en större tillåten hjulbelastning (load index) med hastigheter på mer än 210km/h. Dessa däck blir vanligare och vanligare då dagens fordon blir större, tyngre och snabbare vilket gör att bilarnas massa ökar.

Vad betyder EU-däckmärkning?

     Sedan den 1 november 2012 finns en särskild märkning som heter European Tyre Label och denna ska visa våtgrepp, rullmotstånd och bullernivåer. Det är en liknande märkning som den som sedan tidigare funnits på t.ex. vitvaror. Detta görs för att uppmärksamma om kvalité, faror och miljö. Det ska bli enklare för konsumenten att välja däck efter prestanda kontra pris. EU-däckmärkningen påtalar betyg av däcken inom tre olika aspekter. Dessa aspekter är rullmotstånd, våtgrepp samt buller nivå. Sedan november 2012 visas denna märkning vid varje säljtillfälle samt på teknisk information för däcket som i kataloger, flyers och på hemsidor.

Rullmotstånd : Rullmotstånd har inverkan på bränsleförbrukning. Skala A till G. Ett klass A däck har 6,5% lägre bränsleförbrukning än vad ett klass G däck har.
Våtgrepp : Visar på bromssträcka vid vått väglag. I 80km/h ska skillnaden på bromssträckan vara fyra billängder, vilket motsvarar 18m, mellan däck med betyg A gentemot F.
Bullernivå : Vid körning i över 50km/h brukar rullmotståndets ljud överträffa motorljudet. Ett däck med tre ljudvågor uppnår de europeiska kraven som finns i dagsläget, men är inte längre tillåtna enligt nya regelverket från 2016. Ett däck med två ljudvågor är redan godkända för nya regelverket från 2016. Ett däck med en svart våg kommer vara minst tre decibel tystare än det nya regelverket från 2016.

Vilka fälgar ska jag välja till mina däck?

Hos oss hittar du fälgar till alla typer av fordon från ett stort utbud av tillverkare. För att hitta rätt specifikation för din bil, besök vår fälgguidé. Välj fälgmodell från någon av våra leverantörer såsom Ocean Wheels, OZ Racing Wheels, 59° North Wheels, JR Wheels och många fler. När du köper fälgar från oss så medföljer de tillbehör som behövs för att montera fälgen på just din bil, om inte annat anges så ingår monteringskittet i priset. När vi mottagit din order kontrollerar våra erfarna däckexperter alltid varje lagd order för att garantera att du valt rätt och kontaktar dig som kund direkt om det behövs.

Olika däck / fälgar fram och bak?

Vanligt på amerikanska bilar och effektstarka BMW, Mercedes är att det kan vara olika storlek på fälg och däck mellan framaxel och bakaxel. Detta är också något som vissa eftersträvar på sina bilar för att få till ett sportigt utseende. Staggered Fitment är vad det kallas när man har ett modellanpassat kitt där fälg och däck är anpassat för fram och bak. Det är inte olagligt att ha olika fabrikat, mönsterdjup, bredder på de olika fälgarna och däcken så länge man inte blandar dubb och dubbfritt, men det rekommenderas inte att blanda mellan olika däckmodeller. Att ha olika däck runt om bilen kan ge oväntat stor påverkan på säkerhet och körupplevelse då de kan ha olika egenskaper vid vått väglag och inbromsning eller kurvtagning. Att blanda storlek på fälg mellan fram och bak är endast tillåtet om man håller sig inom 5% rullomketts från typgodkännandet.

Däck och fälg till lastbil, buss och truck?

Behöver du hjälp med däck och fälg för tunga fordon som bussdäck, lastbilsdäck, truckdäck, liftdäck, drivdäck, styrdäck vänder du dig till oss på TH Pettersson AB. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa företag och kommun med service, montering och jourservice av däck för alla behov. Vill du ha rådgivning och undrar mer om våra tjänster, modeller, bokning eller service, kontakta vår expert Tommy på 031-703 54 02 eller vår kundservice 031-40 73 00. Vi erbjuder däck i stora dimensioner från kända tillverkare som Michelin, Nokian Tyres, Goodyear, Kumho Tyres och Semeperit m.fl. i populära dimensioner som 315/80x22,5 / 385/55x22,5 / 315/70R22,5 / 435/50R19,5 / 315/80/22,5 / 315/80R22,5 och många fler.


Vi levererar däck till hela Sverige

Vi erbjuder vårt stora sortiment av sommardäck, r-däck, året runt däck till hela Sverige. Beställ här på vår hemsida och välj enkel och säker leverans direkt hem till dig.
Kontakta oss för personlig service, vi hjälper gärna till att välja ut rätt däck och fälg till dig och din bil. Vi erbjuder även däck till tunga fordon via vår anläggning på Herkulesgatan 47.

" Välkommen in till oss - vi har varit Göteborgarnas val sedan 1923. "

Boka däckskifte Online!

Hos oss kan du boka skifte för däck direkt här på vår hemsida, tryck på länken nedan för att komma till vår bokningssida!

 BOKA TID - DÄCKVERKSTAD