Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

Om TH Pettersson - etablerat 1923

Vi har funnits i Göteborg sedan 1923 och har med åren samlat på oss en gedigen erfarenhet och kunskap. Har du några frågor om våra tjänster eller sortiment så är det bara att ringa, skicka ett e-post eller komma förbi någon av våra två lokaler i Göteborg.
" Välkommen in till oss - vi har varit Göteborgarnas val sedan 1923. "

Trygg handel online

Vi förespråkar en säker miljö för våra kunder online. Vi vill att våra kunder ska känna sig trygga och vara nöjda med sin upplevelse och därför är det för oss en självklarhet att vi lever upp till kraven för att bli Certifierad E-handel.

TH Pettersson AB - Tradition, kunnande & kvalité, sedan 1923

Startades redan 1923 - TH Pettersson AB är ett av Sveriges äldsta företag i sin branch. Etablerades 1923 av Axel Theodor Pettersson med devisen "Kunden i centrum", samma år som Göteborgs Konstmuseum och Liseberg invigdes.

När Theodor Pettersson startade TH Pettersson var hög kvalité. god service och nöjda kunder det viktigaste ledorden - man skulle kunna säga att vi inte förändrats ett dugg, något vi är väldigt stolta över.

Dags för expansion - Den första butiken låg på Norra Hamngatan och flyttades 1967 till Mölndalsvägen 25 på grund av byggnationen av köpcentret Nordstan. 1998 utökades och renoverades lokalerna och vi befann oss där tills december 2021. Sedan januari 2022 befinner vi oss på Norra Långebergsgatan 6 i Sisjön, i vår välsorterade butik, fälgutställning och däckverkstad för personbil och MC.

Verkstäder - Den allra första verkstaden var en liten däckverkstad på Polhemsplatsen. Den kompletterades 1964 med den tidens mått en stor och modern verkstad på Ovädersgatan 16.

Vår stora verkstad på Hisingen (Bilprovningens tidigare lokal) Herkulesgatan 47 kom till 1987 efter att verkstaden på Ovädersgatan blivit för trång. Idag betjänar den alla slags fordon: bussar, lastbilar, personbilar och entreprenadmaskiner.

Framtiden - 2016 lanserade vi vår första näthandel, ett nytt steg för oss för att möta våra kunders förväntningar och för att nå kunder utanför Göteborg. Vi hittar fler och fler kunder runt om i Sverige och under våra första två år levererade vi ordrar till över 20 olika länder. Vi ser fram emot att 2023 få fira 100 år, en och samma familj sedan start - nu den fjärde generationen.


Miljö - Ett nödvändigt tänkande för bilismens framtid

Vi arbetar för miljön - TH Pettersson AB slår fast att ett aktivt miljötänkande är nödvändigt för bilismens vidareutveckling och fortlevnad. Företaget skall genom ständig förbättring verka för att minimera negativ och skadlig miljöpåverkan.

Detta innebär:

Att företaget skall efterleva aktuell miljölagstifning, förordningar, föreskrifter samt övriga bindande krav från kunder och intressenter och ha för avsikt att ligga steget före. Att ständigt utvecklas för att minimera skadlig miljöpåverkan. Vi skall årligen revidera och sätta nya miljömål.
Att företaget skall kunna erbjuda sina kunder miljömässiga produkter med minsta miljöpåverkan eller produkter med bästa återvinningssystem där dessa finns representerade. 
Att aktivt söka efter miljömässiga produkter som passar i sortimentet.
Att såväl ledning som personal i alla positioner skall verka för ett aktivt miljötänkande gällande produkter, rekommendationer, eget handlande i intern som extern arbetsmiljö, efter de förutsättningar som finns.


TH Pettersson AB är ISO certifierade enligt SS-EN ISO 14001:2015 och arbetar mycket aktivt med sitt miljöarbete.


Jobba hos oss - Butik, verkstad och online

Nöjda och engagerade medarbetare är stommen i vår verksamhet. Sedan 1923 har TH Pettersson drivits av samma familj, nu ner i fjärde generationen. Hos oss är det många som har arbetat i över 20 år och de senaste åren har vi arbetat mycket med att utveckla organisationens värderingar och kultur.
Hos oss är alla välkomna.

Lediga tjänster

Är du sugen på nya utmaningar?

› Just nu har vi inga lediga tjänster. Men vi tar gärna emot en spontanansökan.TH Pettersson AB
Norra Långebergsgatan 6, SE-42132 Västra Frölunda
Org.nr 556041-8468