Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP

Language

VINTERDÄCK


Vinterdäck återkommer hösten 2019

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment av vinterdäck för personbil oavsett om det gäller friktion, dubb eller åretrunt. Vi har hjälpt våra kunder att hitta rätt däck sedan 1923 men känner att nu får det räcka med vinter för denna säsong.

Inför hösten 2019 kommer vi fyllt på med aktuella modeller, storlekar och priser. Behöver du ett vinterdäck redan nu så har vi självklart hela sortimentet tillgängligt via vår kundservice eller i butik.
Kontakta oss - vi har garanterat det du söker från tillverkare som Nokian, Michelin, Goodyear, Pirelli, Sava, Achilles m.fl.
Vad gäller enligt lagen för vinterdäck 2019?

Ditt fordon ska ha vinterdäck eller likvärdigt från 1 december - 31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria. De ska vara framtagna för vinterkörning och vara märkta med M och S (M+S, M.S, M-S, M&S, Mud and Snow).
Däckmönster : Minsta godkända mönsterdjup för vinterdäck är 3 millimeter för personbil och minst 5 millimeter för tunga fordon.

När får man använda dubbdäck?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under perioden 1 oktober - 15 april. Om det är eller befaras bli vinterväglag får du använda dubbdäck även annan tid. Om personbil och lätta lastbilar har dubbdäck måste också en släpvagn som är kopplad till bilen ha dubbdäck vid vinterväglag. Har bilen odubbade vinterdäck får släpvagnen ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck.

Vad räknas som vinterväglag?

Vinterväglag råder när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Polisen avgör om det råder vinterväglag på platsen där du befinner dig.

Artikel av
Artikel av