Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

Bilbatterier


Sveriges bredaste sortiment av bilbatterier

Oavsett om du behöver ett nytt billigt batteri till din bil, motorcykel, gräsklippare eller elscooter - hos oss på TH Pettersson hjälper vi dig hitta vad du behöver. Hittar du inte det du söker eller behöver du hjälp att välja ut rätt batteri, kontakta oss - vi hjälper dig att välja ut vilket batteri som passar dina behov. Behöver du bilbatteriet omgående, kom förbi någon av våra butiker i Göteborg.

 Montering av bilbatteri samt validering

Vi hjälper dig att montera ditt nya batteri till din bil på plats hos i Göteborg, nyare bilar behöver också många gånger en validering för att fungera med sitt nya batteri och vi har kunskap och utrustning på plats hos oss. Kontakta oss för att boka tid för batteribyte...

031-40 73 00

.  .  .  .  .


Bilbatterier för alla behov, möjligheter och utmaningar

Hos oss hittar ni batterier för alla behov, stora som små. Vi har bilbatterier av alla typer och har hjälpt våra kunder sedan 1923 att hitta rätt lösning.

Kontakta oss för rådgivning gällande batterier


Vi gör det enkelt, hos kan du välja förmånlig delbetalning

Vi erbjuder säkra och trygga betalningar samt delbetalning från Klarna och betalning med Visa / Mastercard.

Läs mer om våra betalningsalternativ


Vi skickar hem till dig, eller så hämtar du i våra butiker

Vi skickar snabbt och smidigt hem till dig eller till ditt företag, dessutom spårbart via Postnord och DHL. Fraktkostnaden ser du direkt i kassan.

Läs mer om våra fraktalternativ


Hur vet jag om jag behöver byta mitt bilbatteri?

Börjar bilen bli svår att starta? Varnar bilen för låg batterispänning? Är bilen död återigen även fast du laddat batteriet? Ja det finns många tecken på att ett batteri behöver bytas ut, många gånger visar batteriet sin rätta kapacitet när det börjar bli kallt ute och därför blir det alltid rusning efter bilbatterier när årets första köldknäpp kommer.

Hur länge håller ett bilbatteri?

Ett så kallat bilbatteri är en färskvara som slits med tiden och personbilsbatterier håller normalt 5-6 år och 3 år för ett lastbilsbatteri. Är batteriet nyare än så kan du alltid testa att ladda batteriet eller komma in till vår butik på Norra Långebergsgatan 6 i Västra Frölunda så utför vi ett belastningstest på batteriet som kan berätta om batteriets hälsa. Om det är så att batteriet har gjort sitt så har vi alltid ett stort lager av billiga bilbatterier för alla typer av fordon i vår välfyllda butik.

Behöver mitt startbatteri valideras vid byte?

På moderna bilar från år 2000 och framåt så krävs många gånger en validering av startbatteriet vid byte. Detta görs av oss eller verkstad med utrustning som berättar för bilen att batteriet är nytt och av rätt typ, detta för att bilen och batteriet ska arbeta på bästa möjliga sätt med varandra. För att veta om just din bil behöver en validering vid byte av startbatteri, kontakta oss för rådgivning. Vi utför validering snabbt, enkelt och prisvärt för de flesta fordon.

Kan jag testa mitt batteri själv?

Ja, det kan du enkelt göra med t.ex. en multimeter (hittar du här) eller en mer avancerad batteritestare (hittar du här). Sätt Multimetern på Volt/Likström. Om bilen är avstängd ska värdet bör ligga på mellan 11,8 till 12,6. Om bilen är igång kan det vara högre än så.

Volt : % Procent laddat
 • 13,6+ : Batteriet laddas
 • 12,6 : 100%
 • 12,2 : 50%
 • 11,8 : 20%, många batterier kan ta skada om nivån understiger denna nivå
 • 11,6- : 0%

Hur byter jag mitt bilbatteri själv?

Att byta ett startbatteri klarar de flesta själv med endast ett par enkla verktyg. Behöver du hjälp med montering hjälper vi dig i någon av våra verkstäder på plats i Göteborg. Följ vår enkla guidé, behöver du fordonsspecifik hjälp hittar du oftast mer information i bilens instruktionsbok.

En snabb genomgång...

 1. Öppna motorhuven - batteriet kan också vara monterat i bagageutrymmet på flera vanligt förekommande bilmodeller och i vissa fall under förarsätet på större fordon. Kontrollera också att det nya batteriet har samma storlek som det gamla.
 2. Koppla loss negativa kabeln från batteriet, denna kabel är i regel svart (minus).
 3. Koppla loss positiva kabeln från batteriet, denna kabel är i regel röd (plus).
 4. Lossa batteriet genom att lossa eventuella skruvar, klämmor eller fästen och lyft ur det gamla startbatteriet.
 5. Lyft i det nya batteriet och fäst det på samma sätt som det gamla.
 6. Anslut batteriet i omvänd ordning, börja med den svarta kabeln först (minus) och montera därefter den röda kabeln (plus).
 7. Dra åt kabelskorna ordentligt så att de sitter stadigt och säkert på batteriets poler. Kontrollera att batteriet sitter stadigt efter montering och att inga kablar är klämda eller sitter i spänn.

Kan jag byta mitt bilbatteri själv?

I de flesta fall kan du byta ditt bilbatteri själv, hemma med enkla verktyg och enkla medel. Beroende på bilmodell så kan batteriet sitta på mer eller mindre lättåtkomlig plats, och för vissa moderna bilar kan det ibland kräva att man demonterar diverse paneler för att komma åt batteriet. Följ vår allmänna instruktion här ovan, och om du skulle behöva vår hjälp så är du varmt välkommen in till vår butik på Norra Långebergsgatan 6 i Västra Frölunda så hjälper vi dig att byta ditt bilbatteri.

Vad betyder de olika beteckningarna på ett batteri?

Man använder främst tre olika benämningar för att definiera ett batteris egenskaper utöver dess storlek. Dessa kan se ut som : 12V, 50Ah, CCA800A.

 • 12V: anger att batteriet har spänningen 12 Volt och att det alltså är avsett för användning i 12 V system, t.ex. personbilar.
 • 50Ah: Ah-talet är ett storleksmått som anger hur många Amperetimmar man kan ta ut från batteriet när man urladdar det under 20 timmar. För t.ex. ett 50AH-batteri innebär det att man urladda med 2,5A under 20 timmar, och eftersom medelspänningen under en sådan urladdning ligger på ca 12V så blir den energimåängd man kan ta ut ca 12x50 dvs 600Wh.
 • CCA800A: CCA-värdet används som ett mått för att ange batteriets startkraft i kyla. Det är ganska komplicerad procedur att testa CCA-värdet, men som en enkel princip kan man säga att batteriet nedkylt till -18°C skall kunna leverera den CCA-ström som det är märkt med, alltså 800A i detta exempel, i 30 sekunder utan att spänningen sjunker under 7,2V.

Köpa nytt bilbatteri online?

Hos oss på TH Pettersson hittar du ett komplett sortiment av bilbatterier, så kallade startbatterier och förbrukningsbatterier, online till mycket förmånligt pris. Vi kan skicka dina batterier till hem och företagsadress i hela Sverige till förmånlig fraktkostnad. Du kan också köpa batteri i någon av våra butiker i Göteborg, vi har ett av Sveriges största sortiment av bilbatterier, förbrukningsbatterier och MC batterier direkt i butik och online.

Vart köpa nytt bilbatteri i Göteborg?

Hos oss på TH Pettersson i Göteborg hittar du ett av Sveriges bredaste och mest prisvärda batterisortiment till både personbil, motorcykel, lastbil, truck och maskiner. Besök oss på Norra Långebergsgatan 6 i Västra Frölunda eller Herkulesgatan 47 i Göteborg för att få hjälp av våra erfarna medarbetare för att hitta rätt billiga bilbatteri eller annat batteri för just dina behov. Du kan också beställa här på vår hemsida och välja att hämta batteriet i butik. Har du frågor gällande vårt sortiment, kontakta oss på 031-40 73 00.

TH Start, ett mycket prisvärt bilbatteri!

Genom mycket lång erfarenhet av att leverera batterier till våra kunder runt omkring Göteborg så har vi kunskapen om vad som krävs och vad som behövs. Sedan många år har vi erbjudit våra egna lågprisbatterier under varumärket TH Start, från början erbjöds dessa som Sveriges billigaste batterier till bilar som inte krävde så mycket men idag kan vi erbjuda ett komplett sortiment av kvalitetsbatterier och genom att kapa leden kan vi erbjuda dem till oslagbara priser. Är du ute efter ett prisvärt batteri av högre kvalitet än motsvarande lågprisbatterier från andra leverantörer så är TH Start det självklara valet, kontakta vår kundtjänst för att få reda på mer om fördelarna jämfört med lågprisvaruhusens batterier.

Vi säljer batterier från kända varumärken som Tudor, Exide, Banner, Deka, Fullriver, Moll, Optima, Varta, Yuasa m.fl.