Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP

Language

BC Racing ER Coilovers - LEXUS IS200/IS300 (1999-2005) i gruppen CHASSI / COILOVERS & TILLBEHÖR / COILOVERS / LEXUS hos TH Pettersson AB (76-BC-R-01-ER-RH)
BC Racing ER Coilovers - LEXUS IS200/IS300 (1999-2005)

BC Racing ER Coilovers - LEXUS IS200/IS300 (1999-2005)

18499 kr
BC Racing - Coilovers Mer information
Artnr: 76-BC-R-01-ER-RH
Antal: 
 • Produktinformation
 • 'BC Racing ER Coilovers för LEXUS IS200/IS300 (1999-2005)

  BC Racing ER serie, racing coilovers.
  Avancerat kit för dig som använder din bil till professionell bankörning, timeattack eller liknande motorsporter. Försedda med tvåvägsjustering, dubbelkolvdesign och extern reservoar.

  Extern reservoarer.
  ER seriens stora fördel framför de enklare serierna är dess externa reservoarer. Varje coilover fram över försedda med två kolvar (en i stötdämparen och en i reservoaren), vilket gör att oljevolymen utökas avsevärt. De kan alltså brukas för bankörning länge utan risk för överhettning. Det minskar även risken för dämpningsförändringar eftersom oljans viskositetsförändring blir liten.

  Justerbara i höjd och hårdhet.
  Likt alla BC Racing coilovers så är även ER serien ställbar både höjd och hårdhet. Skillnaden för ER är dock att du även separat kan ställa kompression (på stötdämparen) och retur (på reservoaren). Hårdheten justeras i 30 distinkta lägen som enkelt justeras genom ett vred. De olika inställningarna ändrar stötdämparens karaktär avsevärt och ger möjlighet finjustera vähållningen efter egen körstil och användningsområde. Höjden ställs sedan genom att justera stötdämparens nedre infästning samt ev. fjäderställare bak. Vilket ändrar bilens höjd utan att påverka fjäderspänningen och där med fjädringsvägen om så inte önskas.

  Hög kvalité.
  Stötdämparnas ventiler är tillverkade av specialstål som utklassar rostfritt med längre livslängd. Vid sidoinfästning (McPherson) så är den nedre infästningen alltid tillverkad i en kraftig stålkonstruktion. De är även försedda med en mängd komponenter tillverkade i T6061 aluminium för låg vikt, lång hållbarhet och bästa korrossionsbeständighet. Hela stötdämparen är belagd med coating under en tvåstegsprocess för att också den väl stå emot korrosion. BC Racing lämnar 12 månaders garanti mot fabrikationsfel.

  Flexibilitet.
  BC Racing coilovers är ombyggningsbara och komponenter är enkla att byta ut mot nya om de slitits ut. Fjäderhårdheten är unikt framtagen för varje kit och rekommenderas varmt. Har man ändå önskemål om en annan hårdhet, eller önskar en utökad sänkningsmöjlighet s.k. ''''Drop Low'''' specifikation (ca 20mm) så kan vi även implementera det på kitet utan extra kostnad. Notera önskemålet i kommentarsfältet vid beställning. Detta tillval innebär i regel en förlängd leveranstid och hårdare fjädrar.

  Svensk Bilprovning.
  Det finns inga regler mot användande av justerbara stötdämpare i svensk trafik. BC Racing coilovers monteras i original infästningspunkter och är av gedigen konstruktion. Vid kraftig sänkning så kan dock bilprovningen åberopa en regel som kräver minst 40mm möjlig fjädringsväg.'
  Bilmodell: IS200, IS300
 • Mer information
 • Leverans
 • omdömen (0)

Se fler varor

BC Racing BR Coilovers - FORD MUSTANG (2015-)
fr. 10699 kr
BC Racing V1 (VN) Coilovers - AUDI A6 (FWD/QUATTRO) (2012-)
För både sedan och kombi (avant). FWD och AWD (quattro)
10699 kr

Andra köpte även

Hög- och Lågväxling för Volvo M40 växellåda
Hög- och Lågväxling för Volvo M40 växellåda. Kit med mycket hög...
649 kr
Adapterkit till dubbla lådor M47-M40
Vår storsäljare. Komplett kit med korg, växellådslock, splinesmedbringare samt...
2500 kr
Medbringaradapter / Hardyadapter M40
Adapter för att använda Volvo 7-940-kardan med Hardyskiva emot Volvo M40-växell...
375 kr
Hardyskiva
Hardyskiva passande Volvo 940, 760, 740, 960, 780.
395 kr