Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP

Language

BC Racing RM (MA) Coilovers - VOLVO V40 FWD (2013-) i gruppen CHASSI / COILOVERS & TILLBEHÖR / COILOVERS / VOLVO hos TH Pettersson AB (76-BC-ZG-10-MA)
BC Racing RM (MA) Coilovers - VOLVO V40 FWD (2013-)

BC Racing RM (MA) Coilovers - VOLVO V40 FWD (2013-)

12879 kr
För framhjulsdrift Mer information
Artnr: 76-BC-ZG-10-MA
Antal: 
 • Produktinformation
 • 'BC Racing RM (MA) Coilovers för VOLVO V40 FWD (2013-)
  För framhjulsdrift

  BC Racing RM serie, drifting & racing.
  Komplett kit för dig som använder din bil till bankörning, drifting, backtävlingar eller liknande motorsporter. Stora uppgraderingen jämfört med BR-serien är att främre coilovers är inverterade. Kitet rekommenderas ej för vanligt gatbruk.

  Inverterade stötdämpare.
  RM seriens stora fördel är de inverterade framstötdämparna. Det innebär i princip att stötdämparen är vänd upp och ned, vilket ger att den synliga kolvens dimension och anliggningsyta blir mycket större. Utförandet motverkar överhettning och utmattning samtidigt som de hanterar höga G-krafter bättre under extrema förhållanden. Rekommenderas varmt särskilt för bilar med McPherson hjulupphängning som körs hårt.

  Justerbara i höjd och hårdhet.
  Likt alla BC Racing coilovers så är även RM serien ställbar både höjd och hårdhet. Hårdheten justeras i 30 distinkta lägen som enkelt justeras genom ett vred. De olika inställningarna ändrar stötdämparens karaktär avsevärt och ger möjlighet finjustera vähållningen efter egen körstil och användningsområde. Höjden ställs sedan genom att justera stötdämparens nedre infästning samt ev. fjäderställare bak. Vilket ändrar bilens höjd utan att påverka fjäderspänningen och där med fjädringsvägen om så inte önskas.

  Hög kvalité.
  Stötdämparnas ventiler är tillverkade av specialstål som utklassar rostfritt med längre livslängd. Vid sidoinfästning (McPherson) så är den nedre infästningen alltid tillverkad i en kraftig stålkonstruktion. De är även försedda med en mängd komponenter tillverkade i T6061 aluminium för låg vikt, lång hållbarhet och bästa korrossionsbeständighet. Hela stötdämparen är belagd med coating under en tvåstegsprocess för att också den väl stå emot korrosion. BC Racing lämnar 12 månaders garanti mot fabrikationsfel.

  Flexibilitet.
  BC Racing coilovers är ombyggningsbara och komponenter är enkla att byta ut mot nya om de slitits ut. Fjäderhårdheten är unikt framtagen för varje kit och rekommenderas varmt. Har man ändå önskemål om en annan hårdhet, eller önskar en utökad sänkningsmöjlighet s.k. ''''Drop Low'''' specifikation (ca 20mm) så kan vi även implementera det på kitet utan extra kostnad. Notera önskemålet i kommentarsfältet vid beställning. Detta tillval innebär i regel en förlängd leveranstid och hårdare fjädrar.

  Svensk Bilprovning.
  Det finns inga regler mot användande av justerbara stötdämpare i svensk trafik. BC Racing coilovers monteras i original infästningspunkter och är av gedigen konstruktion. Vid kraftig sänkning så kan dock bilprovningen åberopa en regel som kräver minst 40mm möjlig fjädringsväg.'
  Bilmodell: V40
 • Mer information
 • Leverans
 • omdömen (0)

Se fler varor

BC Racing V1 Coilovers - BMW F80/F82 M3/M4 (5-BULT) (2014-)
Endast för modeller med 5-bultad topplagring fram.
fr. 10079 kr

Andra köpte även

Adapterkit till dubbla lådor M47-M40
Vår storsäljare. Komplett kit med korg, växellådslock, splinesmedbringare samt...
2500 kr
Hög- och Lågväxling för Volvo M40 växellåda
Hög- och Lågväxling för Volvo M40 växellåda. Kit med mycket hög...
649 kr
Medbringaradapter M40
Adapter för att använda Volvo 7-940-kardan med Hardyskiva emot Volvo M40-växell...
375 kr
Hardyskiva
Hardyskiva passande Volvo 940, 760, 740, 960, 780.
395 kr