Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

SÄNKNINGSFJÄDRAR


Sänkningssatser från H&R och Eibach - Välj biltillverkare nedan!

Vi erbjuder ett av Sveriges största sortiment av sänkningssatser innehållandes sänkningsfjädrar från Eibach, H&R samt ett utvalt budgetsortiment för Volvo. Vi erbjuder kvalitativa fjädersatser till ett helt rätt pris och har fjädrar passande mer än 30 biltillverkare såsom BMW, Audi, Mercedes och nu även Tesla. Vi erbjuder även coilovers från BC Racing här på vår hemsida men har också Bilstein, K&W och Öhlins i vårt beställningssortiment.

Behöver du rådgivning eller hittar du inte det du söker, kontakta oss - vi har garanterat det du söker.

Hos oss hittar du allt du behöver för din bil inom chassi från kända tillverkare:

        

  Sänkningssatser till din bil från H&R och Eibach

Vi har ett av Sveriges största sortiment av sänkningssatser till över 30 biltillverkare. Vi har sänkfjädrar från H&R och Eibach listade här på vår sida samt ett litet utbud av budgetalternativ för t.ex. Volvo. Att köpa fjädrar för sänkning av din bil ska vara enkelt, tryggt och prisvärt - allt detta hittar du hos oss på th-pettersson.se. Hittar du inte det du letar efter, kontakta oss för rådgivning - vi har garanterat det du letar efter i vårt stora sortiment.

Vad är en sänkningssats?

En sänkningssats bestående av fjädrar är en vanlig metod att få till ett sportigare utseende på bilen efter att man t.ex. bytt fälgar till en större storlek. Med en sänkningssats får man helt enkelt en bil som är lägre. En sats brukar innehålla nya fjädrar och om man väljer t.ex. H&R Cup Kit så innehåller kittet fjädrar och stötdämpare. De sänkningssatser som du hittar hos oss sänker mellan 20-60mm, men en normal sänkningsgrad är runt 30mm. Bilen får oftast en något hårdare fjädring om man sänker den och känslan och körupplevelsen upplevs sportigare och mer inspirerande. Om man köper en fjädersats från våra leverantörer H&R och Eibach så behålls bilens komfort men blir mer stötkänslig vid ojämnheter, fartgupp m.m. Att sänka en bil med klämmor (där man klämmer ihop originalfjädern) är något vi mycket starkt avråder ifrån, dessa är rent av livsfarliga.

Kan jag sänka bilen själv?

Att montera en sänkningssats kräver ingen större förkunskap men vi rekommenderar alltid att låta en erfaren mekaniker att utföra arbetet då det är vitala delar av bilens säkerhet som påverkas. Om du vill installera sänkningssatsen själv så finns det gott om guidér på Youtube om hur man går tillväga och vilka verktyg man behöver - detta skiljer något från olika biltillverkare men följer nästan alltid samma princip. Vi har ett enormt stort sortiment av sänkningssatser för Audi, BMW, Volvo, Mercedes, Volkswagen, KIA, Porsche, Ferrari, Tesla, Mazda och många fler.

Kan jag använda bilens originalstötdämpare när jag sänker min bil?

Att man ska byta stötdämpare när man sänker sin bil med fjädrar får vi höra ofta, självklart är detta något vi rekommenderar när man ändå utför fjäderbytet , men inte om stötdämparna är i gott skick. Men en bil som rullat 10-12000 mil, då är det en bra idé att ersätta stötdämparna då det även utan fjäderbyte är en god idé att ändå byta stötdämpare i en komfort och väghållnings synpunkt. Sänkningssatser30-40mm är anpassade för användning ihop med fordonets originalstötdämpare så förutsatt att stötdämparna är i bra skick så kommer du att få ett bra resultat. Vid sänkning på 50-60mm rekommenderar vi istället att man använder sig av Coilovers eller t.ex. H&R Cup Kit som har stötdämpare som är anpassade ihop med fjäder för bättre väghållning, fjädringsväg och komfort.

Ger ett stenhårt chassi den bästa väghållningen?

Ett stenhårt chassi är inte det samma som optimal eller perfekt väghållning. En välavstämd och rätt tillverkad fjäder skall vara anpassad i hårdhet till fjäderns längd och till bilens vikt. H&R fjädrar t.ex. anpassas också för att bilens egenskaper skall överensstämma med standardavstämningen. Skillnaden mellan original och H&R är något fastare och stabilare gång, men fortfarande i det närmaste originalkomfort. Värt att tänka på är också att en liten lätt bil är känsligare för chassimodifieringar än en stor och tung bil.

Kapa fjädrar, hur mycket kan jag kapa?

Att kapa fjädrar för att åstadkomma en ännu mer aggressiv sänkning är vanligt förekommande, men egenskaperna försämras betydligt. Genom att du kapar fjädern orkar den inte bära upp bilens vikt som tidigare, det betyder att fjädern bottnar vid kompression. Flertalet fjädrar är progressiva, vilket gör att en kapning än värre. Ännu ett skäl till att inte kapa fjädrarna är att visa fjädrar är koniska vilket gör att den delen av fjädern som är kapad inte längre passar i fjädersätet. Värt att påpeka är att en kapad fjäder inte är godkänd av Svensk Bilprovning.

Hur vet jag hur en sänkningssats ska monteras?

Både Eibach och H&R fjädrar ska monteras med artikelnummer läsbar med texten rättvänd. H&R framfjädrar är märkta med VA (Vorderaxel=framaxel) och bakfjädrar är märkta med HA (Hinteraxel=bakaxel). 

Sätter sig en sänkningssats efter ett tag?

En fjäder av en god kvalitet sätter sig inte, en fjäder som "sätter sig" har en felaktig härdning och kommer därför att fortsätta att sjunka ihop tills den ligger helt ihoptryckt. Den enda förändring som skall bli är att fjädern kryper ner i fjäderskålen, om du kör ett par kilometer och mäter bilen därefter så kan nivån ändras upp till 5mm, men sedan skall sänkningssatsen hålla nivån fjäderns livslängd.

Vad menas med den angivna framaxelvikten på upp till 1100kg eller från 1101kg?

Vissa bilmodeller har ett stort antal motorvarianter. Exempelvis Audi A5 finns med allt från 1.8l motor upp till de mycket tyngre 3.0Tdi och V8, skillnaden i vikt är betydande, därför producerar H&R fjädrar med olika härdning för att den uppgivna sänkningsnivån blir vad som är angiven. Framaxelvikten hittas på t.ex. Audi på en identifieringsskylt i motorrummet på fjädertornet.

.  .  .  .  .


Vi hjälper dig hitta rätt setup

När det gäller chassi och drivlina så finns det mycket att tänka på, kontakta oss för rådgivning och hjälp med att hitta delar från H&R, Eibach och KW.

Kontakta oss för rådgivning gällande chassi


Förmånlig delbetalning

Vi erbjuder säkra och trygga betalningar samt delbetalning från Klarna och betalning med Visa / Mastercard.

Läs mer om våra betalningsalternativ


Smidiga leveranser till dig

Vi skickar snabbt och smidigt hem till dig eller till ditt företag, dessutom spårbart via Postnord och DHL. Fraktkostnaden ser du direkt i kassan.

Läs mer om våra fraktalternativ