Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

ABS Fälgar


 ABS Wheels

ABS Wheels erbjuder ett spännande och roligt sortiment av fälgar, främst i de lite större storlekarna för dem som vill synas. Bra kvalitet, låga priser och beprövade tillverkningsmetoder har gjort ABS Wheels till en av marknadens vanligaste fälgmärken. Populära fälgmodeller är ABS335, ABS355, ABS F15, ABS F18, ABS F20, ABS F33, ABS F35 och ABS F55. ABS fälgar finns att tillgå i storlekar som 18", 19", 20", 21" och 22". Fälgarna finns i populära bultcirklar som 5x108, 5x110, 5x112, 5x114.3, 5x115, 5x118 och 5x120.

Använd filtreringen för att hitta rätt fälg som passar din bil och smak, vi har Sveriges största urval av fälgar och det ökar hela tiden! Hittar du inte det du söker, kontakta oss - vi har garanterat flera aluminiumfälgar till din Volvo, BMW, Mercedes, Audi, Jaguar, Mazda, Toyota, Tesla, Chevrolet, KIA m.fl.


VÄLJ ÖNSKAD SPEC. 
Artikel av
Visa filter Dölj filter
FÄLGMODELL
TUM
BULTCIRKEL
BREDD
ET
NAVMÅTT
FÄRG
Artikel av

Hos oss hittar du fälgar för alla typer av fordon av hög kvalité från utvalda tillverkare:

                     

  Fälgar från svenska ABS Wheels hittar du hos oss

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment av aluminiumfälgar till alla typer av fordon. Du hittar bland annat aluminiumfälgar från svenska ABS Wheels som inte bara håller allra högsta kvalitet utan har också ett brett sortiment av exklusiva fälgar med unik design, framtagna för att passa såväl de vanligaste bilmodellerna som sportmodellerna. ABS fälgar är framtagna för att möta många olika önskemål och smaker. I ABS sortiment hittar du fälgar i 17", 18", 19", 20", 21" och 22" i stor variation av bultcirklar och fälgbredder. Hittar du inte det du letar efter, kontakta oss för rådgivning - vi har garanterat det du letar efter i vårt stora sortiment av fälgar från ABS Wheels samt övriga leverantörer.

Hur vet jag vilken ABS fälg som passar min bil?

Använd vår fälgguidé för att hitta rätt specifikation. Beroende på bilmodell, årsmodell och motoralternativ så finns det många variationer och specifikationer som avgör om en fälg kommer passa på din bil eller inte. För att få reda på specifikationen för just din bil, använd Fälgguidén för att hitta rätt specifikationer för ditt fordon eller kontakta oss för rådgivning. Välj sedan specifikation enligt dina önskemål här på vår hemsida, du kan enkelt filtrera enligt dimension, färg, tillverkare etc. Du når vår kundservice på 031-40 73 00 eller shop@th-pettersson.se.

ABS Fälgar på Volvo, BMW, Audi och Mercedes?

Tack vare det patenterade bultindelningsystemet ABS 360 så erbjuds ABS Wheels fälgar i stor variation av bultcirklar som gör att fälgarna passar populära modeller som BMW 5-serie, BMW 3-serie, Audi A3, Audi A4, Audi A5, Volvo V60, Volvo V70, Mercedes C-klass, Mercedes E-klass m.fl.

Välj bultcirkel vid beställning med ABS 360 PCD system?

ABS Wheels använder sig av det patenterade ABS 360 bultcirkelsystemet. ABS 360 är ett patenterat multi *PCD system som gör det möjligt att ändra mellan 7 olika bultindelningar i en och samma fälg. ABS 360 gör det även möjligt att ta med ABS fälgarna till din nästa bil. ABS 360 är en stålkona som är excentriskt borrad och kan flytta bultindelningen med upp till 14 mm. Uppfinningen skickades in till patentverket 2005 och sedan dess har det blivit en lösning som används av flera fälgtillverkare t.ex. ABS Wheels och Imaz Wheels. Imaz Wheels erbjuds med 5x105, 5x108, 5x110, 5x112, 5x114,3, 5x115, 5x118, 5x120, och 5x120,65.

*PCD står för Pitch Circle Diameter / bultmönster. Det sparar tid och pengar.

ABS 355, Sveriges populäraste fäljmodell?

ABS fälgen ABS 355 är en av våra absoluta storsäljare här på th-pettersson.se, tack vare sin snygga 5-ekrade och konkava design så har denna fälgmodell slagit sig in på marknaden. ABS 355 är av mycket hög kvalitet och väldigt robust. Modellen är super konkov, formen är sportig och designen är stilren. ABS fälgmodeller hittar du hos oss online och i någon av våra butiker i Göteborg till riktigt bra pris och förstklassig service.

ABS fälgens mått och dimensioner?

Fälgstorlek i tum : Fälgar finns i många storlekar och beroende på bilmodell och önskat utseende kan man välja mellan 13", 14", 15", 16", 17", 18", 19", 20", 21", 22", 23" och 24". Att gå upp i storlek uppskattas av många då man kan få en sportigare look och körupplevelse. Dimensionen anges av fälgens diameter.

Fälgbredd i tum : En aluminiumfälgs storlek anges i tum, både bredd och diameter. Om en fälg har måtten 8,5x19 så är 8,5 bredden i tum och 19 diametern i tum.

Bultcirkel : Det som främst avgör om en ABS fälg passar på ett fordon är bultcirkeln. Bultcirkeln är diametern av bulthålen i millimeter och angivet antal bultar. Om fälgen har en bultcirkel om 4x100 är bultarnas cirkeldiameter 100mm och antalet bultar 4 st. Om bultcirkeln är 5x112 är bultarnas cirkeldiameter 112mm och antalet bultar 5st. Bultcirkeln anges olika, t.ex. som 5x112 och 5/112 men betyder samma sak.

Vanligt förekommande bultcirklar : Audi: 5x112, BMW: 5x120, Honda: 5x114,3, KIA: 5x114,3, Mercedes: 5x112, Porsche: 5x130, Volkswagen: 5x112, Volvo: 5x108, Saab: 5x110, Skoda: 5x100, Alfa Romeo: 5x98, Äldre Volkswagen: 4x100, BMW E30: 4x100.

ET / Inpressning / Offset : ET måttet visar hur mycket fälgen från ABS går inåt/utåt. Ett lägre ET gör att fälgarna breddar utåt och ett högre ET gör att de breddar inåt. Man kan avläsa en fälgs ET mått på insidan av navet och anges som ex. ET25/ET35/ET40/ET45 men finns mellan ET-40 ända upp till ET79. Om inte ET måttet stämmer överens finns det risk för att fälgen kan ta i bilens bromsar, skärmar, stötdämpare eller hjulhus.

Navmått : Hålet i mitten av fälgen, även kallat för centrumhålet är det som gör att fälgen centreras och fixeras över bilens nav. Om det inte är tillräcklig passform så kan kraftiga vibrationer uppstå. Om fälgen är anpassad för direktmontering så har fälgens navhål samma mått som bilens nav, annars kan man behöva använda en navring för att anpassa fälgens centrumhål mot bilens navmått. Navringar finns i många storlekar och ingår oftast vid köp av fälg från ABS wheels, annars framgår det i produkttexten och finns isåfall att köpa som tillbehör. Navmåtten anges som ex. 57,1/63,4/65,1/66,6/72,6/74,1.

Köpa fälgar med TPMS ventiler?

Är din bil utrustad med elektronisk däcktrycksövervakning (TPMS : Tire Pressure Monitoring System) kan du välja till det vid köp av våra fälgar eller också köpa lösa enheter anpassade för din bil. Många moderna fordon har denna typ av ventiler original och kommer att visa felmeddelanden om man inte använder sig av det är på eftermarknadsfälgar. Vi levererar ventilerna programmerade efter ditt fordon, ange registreringsnummer och vi programerar TPMS ventilerna till din bil. BMW, Mercedes, KIA, Ford, Nissan är några av de fordonstillverkare som nästan alltid har TPMS monterade som originalutrustning.

Vad ingår vid köp av fälgar från ABS?

När du beställer fälgar och kompletta hjul från oss på th-pettersson.se från ABS Wheels så ingår alltid monteringskit om inte annat anges på aktuell fälmodell. I monteringskittet ingår de hjulbultar/hjulmuttrar och eventuella navringar och andra tillbehör som behövs för att fälgen ska passa på din bil. Är din bil utrustad med elektronisk däcktrycksövervakning, TPMS, så väljer du enkelt till det när du beställer fälgen. Önskas en extra säkerhet erbjuder vi även prisvärda och kvalitativa låsbultar / hjullås. Vi har också ett stort tillvalssortiment som bultar/muttrar i olika färger och modeller som kan skapa ett unikt och snyggt uttryck.

Hur väljer jag rätt däck till fälgen?

När du hittat en fälgmodell av tycke och smak så hittar du vårt stora sortiment av däck, både för vinter, sommar och motorsport här på th-pettersson.se. För att hitta rätt specifikation för din bil, tryck här för att komma till vår dimensionsguidé. Vi erbjuder ett brett sortiment av däck i alla prisklasser från leverantörer som Sailun, Michelin, Kumho, Achilles, Nokian m.fl. När du hittar rätt däck väljer du enkelt till montering och därefter levererar vi ett komplett hjul till dig.

Hur sköter jag mina ABS Wheels fälgar bäst?

När du kör så utsätts fälgarna från ABS för bromsdamm, vägdamm, salt och andra partiklar, vilket kan skada dom men också smutsar ner dom. Det är viktigt att hålla fälgarna rena för att de ska bibehålla sin finish, funktion och färg. En lätt nedsmutsad fälg kräver ändå ett bra fälgrengöringsmedel anpassat för den nedsmutsning som fälgar utsätts för, t.ex. fälgrengöring från Sonax, Angelwax, Car Care Products m.fl. Rengör fälgen noggrant med medel och t.ex. de praktiska fälgborstar som erbjuds för att komma åt in imellan ekrar, runt bromsskiva m.m. och vill du uppnå ett riktigt bra resultat och finish rekomenderar vi dig att applicera ett vaxskydd speciellt avsett för fälgar som gör att fälgarna blir mer lättrengjorda under säsongen som kommer.

Retur och reklamation med ABS Wheels 

Kund som vill utnyttja sin ångerrätt måste meddela detta till oss inom ångerfristen. Vid samtliga returer sker en produktkontroll. Är den returnerade varan skadad eller använd på något sätt ersätter inte ABS Wheels denna. Kunden står för returkostnader( frakt tur-retur ) samt en administrations/returavgift på 500kr. Fraktkostnaden är från 249kr - 1250kr  per produkt och debiteras kunden tur och retur utöver administrationsavgiften vid en retur. Observera att ingen retur är godkänd förrän varorna har kommit in till oss och en produktkontroll har skett. En retur behöver alltså inte vara godkänd för att du har fått retursedlar och skickat tillbaka dina varor. 


Vi levererar till hela Sverige

Vi erbjuder vårt stora sortiment av fälgar till hela Sverige och Europa. Beställ snabbt, smidigt och säkert här på vår hemsida och välj enkel och säker leverans direkt hem till dig.
Kontakta oss för personlig service, vi hjälper gärna till att välja ut rätt däck och fälg till dig och din bil. Vi erbjuder även däck och fälg till tunga fordon via vår anläggning på Herkulesgatan 47.

" Välkommen in till oss - vi har varit Göteborgarnas val sedan 1923. "

Boka Online !

Hos oss kan du boka skifte direkt här på vår hemsida, tryck på länken nedan för att komma till vår bokningssida!

 BOKA TID - DÄCKVERKSTAD