Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

TILLVERKARE / VARUMÄRKEN


Sveriges bredaste utbud av varumärken

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment av fälgar för personbil oavsett om det gäller sommar, vinter eller motorsport. Vi har hjälpt våra kunder att hitta rätt fälgar sedan 1923 och har även ett stort sortiment av fälgar för tyngre fordon och maskiner.
Vi erbjuder aluminiumfälgar i alla prisklasser från de flesta kända varumärken på marknaden såsom ABS, BBS, Breyton, CSP, Image, Japan Racing, Nitro, Ocean, OZ, Rotiform, Tomason, Vossen m.fl.
Hittar du inte det du söker, kontakta oss - vi har garanterat det du söker.

Hos oss hittar du fälgar speciellt anpassat för motorsport av hög kvalité från utvalda tillverkare:

                     

  Välj bland över 30 tillverkare av fälgar

Vi har ett av Sveriges bredaste sortiment av aluminiumfälgar till alla typer av fordon. Att köpa fälgar som är lämpade för all typ av körning ska vara enkelt, tryggt och prisvärt - allt detta hittar du hos oss på th-pettersson.se. Vi erbjuder fälgar från välkända tillverkare som Ocean Wheels, ABS Wheels, BBS, OZ Racing, JR Wheels, Tomason, Vossen, Rotiform, AEZ och många fler. Hittar du inte det du letar efter, kontakta oss för rådgivning - vi har garanterat det du letar efter i vårt stora sortiment.

Hur vet jag vilken fälg som passar min bil?

Använd vår fälgguidé för att hitta rätt specifikation. Beroende på bilmodell, årsmodell och motoralternativ så finns det många variationer och specifikationer som avgör om en fälg kommer passa på din bil eller inte. För att få reda på specifikationen för just din bil, använd Fälgguidén för att hitta rätt specifikationer för ditt fordon eller kontakta oss för rådgivning. Välj sedan specifikation enligt dina önskemål här på vår hemsida, du kan enkelt filtrera enligt dimension, färg, tillverkare etc. Du når vår kundservice på 031-40 73 00 eller shop@th-pettersson.se.

Välja rätt fälgtillverkare? / Välja rätt varumärke?

När det kommer till att välja rätt varumärke bland alla tillverkare av fälgar så är det närmast en djungel. Det skiljer mycket i kvalitet, finish, vikt, rundhet, hållbarhet, lack och mest påtagligt, priset kan skilja sig markant med priser från 400kr upp till 40000kr för en fälg. När det kommer till fälgar så gäller samma sak som med de flesta andra marknader, "man får vad man betalar för". En billig fälg och en dyr fälg är svår att jämföra enligt samma förutsättningar - ibland är det kvalitet man betalar för, och ibland är det varumärket man betalar för. Man får först och främst bestämma sig för vad man är ute efter, är det ren funktion eller är utseendet mycket viktigare än kvalitet, eller är det att fälgen ska vara vinterbeständig och klara av vårt hårda nordiska klimat med vägsalter och asfaltsblandningar som ger mycket högra slitage än vad du hittar söder ut i Europa. Vi hjälper dig mer än gärna att välja ut rätt fälgmodell, helt enligt dina önskemål - kontakta oss för rådgivning, våra medarbetare har Sveriges längsta erfarenhet inom däck och fälg, vi har hjälpt våra kunder ända sedan 1923.

Ocean Wheels :
Ocean Wheels
sortimentet är ett av våra mest populära varumärken som passar främst för Volvo, BMW, Audi, Mercedes och Volkswagen med modeller med stor inspiration av originaldesign i storlekar från 15" ända upp till 22". Ocean har några riktiga storsäljare som Ocean Cruise, Ocean F5, Ocean Mistral, Ocean Storm är några riktiga moderna klassiker som är bland Sveriges mest sålda fälgmodeller. Det är även Ocean Wheels som är leverantören till våra storsäljare MK18, Classic och Super DTM.

Japan Racing :
JR Wheels sortiment av fälgar är ett av de mest populära just nu tack vare billiga fälgar med spännade design och snygga färger. Fälgarna passar särskilt väl på Volvo, BMW, Audi, Nissan, Tesla och finns i storlekar från 14" ända upp till 23". JR Wheels har några riktiga storsäljare som JR9, JR11, JR15, JR20, JR26 och är några av våra bäst säljande modeller. JR Wheels erbjuder även ett stort sortiment av oborrade fälgar som anpassas vid beställning, vilket gör att dom kan erbjuda fälgar till nästan alla bilmodeller på marknaden till ett billigt pris.

Specialfälgar :
Specialfälgar eller Special Wheels som de numera kallar sig är en svensk fälgleverantör från Kungsbacka. Vi erbjuder deras kompletta sortiment med varumärken som t.ex. Image, Nitro Wheels och OZ Racing. Specialfälgar erbjuder ett stort sortiment av fälgar för allt från tjänstebil till tävlingsbil och hos oss får du dem till bästa möjliga pris.

Vad ingår vid köp av fälgar?

När du beställer fälgar och kompletta hjul från oss på th-pettersson.se så ingår alltid monteringskit om inte annat anges på aktuell fälmodell. I monteringskittet ingår de hjulbultar/hjulmuttrar och eventuella navringar och andra tillbehör som behövs för att fälgen ska passa på din bil. Är din bil utrustad med elektronisk däcktrycksövervakning, TPMS, så väljer du enkelt till det när du beställer fälgen. Önskas en extra säkerhet erbjuder vi även prisvärda och kvalitativa låsbultar / hjullås. Vi har också ett stort tillvalssortiment som bultar/muttrar i olika färger och modeller som kan skapa ett unikt och snyggt uttryck.

Hur väljer jag rätt däck till fälgen?

När du hittat en fälgmodell av tycke och smak så hittar du vårt stora sortiment av däck, både för vinter, sommar och motorsport här på th-pettersson.se. För att hitta rätt specifikation för din bil, tryck här för att komma till vår dimensionsguidé. Vi erbjuder ett brett sortiment av däck i alla prisklasser från leverantörer som Sailun, Michelin, Kumho, Achilles, Nokian m.fl. När du hittar rätt däck väljer du enkelt till montering och därefter levererar vi ett komplett hjul till dig.

Hur är kvalitén på eftermarknadsfälgar?

När du handlar hos oss så kan du lita på att du får fälgar av rätt kvalité från tillverkare som vi vet om håller hög standard och moderna tillverkningsmetoder. Men det klassiska uttrycket att man får vad man betalar för gäller i högsta grad även för fälgar. Vi erbjuder billiga fälgar från tillverkare som JR Wheels, Ocean Wheels, Image, Barzetta samt premiummärken såsom Rotiform, Vossen, Nitro, BBS, OZ, AEZ, MAK, Tomason, Breyton och många fler.


Vi levererar till hela Sverige

Vi erbjuder vårt stora sortiment av fälgar till hela Sverige och Europa. Beställ snabbt, smidigt och säkert här på vår hemsida och välj enkel och säker leverans direkt hem till dig.
Kontakta oss för personlig service, vi hjälper gärna till att välja ut rätt däck och fälg till dig och din bil. Vi erbjuder även däck och fälg till tunga fordon via vår anläggning på Herkulesgatan 47.

" Välkommen in till oss - vi har varit Göteborgarnas val sedan 1923. "

Boka Online !

Hos oss kan du boka skifte direkt här på vår hemsida, tryck på länken nedan för att komma till vår bokningssida!

 BOKA TID - DÄCKVERKSTAD