Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

ELSCOOTER

Elsparkcykel, Elscooter eller Kickscooter - Ja kärt barn har många namn!

Ni känner säkerligen till elsparkcyklarna. Ni vet de där tvåhjulade fordonen som ser ut som sparkcyklar? Marknaden har fullkomligt exploderat av hyr-elsparkcyklar från exempelvis företagen Voi, Lime-O osv,  vilket är ett perfekt alternativ om du bara behöver använda en elsparkcykel ibland. 
Elsparkcyklar är perfekta för den som har korta sträckor till jobbet och vill undvika kollektivtrafiken, eller för dig som enkelt och smidigt vill färdas korta sträckor utan ansträngning. 

Se även >> Smidigt däckbyte på din Elscooter i vår verkstad i Högsbo-Sisjön

 
Stort utbud av elsparkcyklar online

Hos oss på TH Pettersson hittar ni ett online utbud av elsparkcyklar / elscootrar / kickscooter.

Vi har allt från små modeller för de yngre, till stora elscooters med riktigt hög toppfart. När du väljer elscooter bör du ta ställning till några olika aspekter:

Vill jag ha en stor och rejäl elscooter, eller en kompakt lättviktare?

Stora modeller är ofta utrustade med sadel och rejäla luftfyllda däck. Givetvis bra för framkomligheten och backtagningsförmågan, men inte lika bra om du vill lyfta in elscootern i bagageutrymmet eller upp för en trappa.

Hur gammal är personen som ska använda elscootern?

En elscooter med toppfart uppåt 30-40 km/h kanske inte är lämplig för de yngre förarna. Tänk på att dessa även är relativt stora/tunga. På samma sätt kan en elscooter med 100 Watt motorstyrka bli väl klen för en fullvuxen person.

Var ska elscootern användas?

Mindre hjul passar normalt bäst på hårda underlag som asfalt. Luftfyllda större hjul fungerar även på t.ex. grus. Tänk även på att elscooters med motorstyrka över 250 Watt och topphastighet över 20 km/h inte får framföras på allmän väg. Dessa skall användas på avskilt område.

Vidare finns flera olika skillnader i komponenter, som t.ex. olika batteristorlekar, olika batterityper (litium, bly), olika motorer (borstlösa, borstmotorer, navmotorer), olika rammaterial (stål, aluminium, kolfiber) o.s.v. Mer information om dessa komponenter finns i respektive produktbeskrivning. Tveka inte att höra av dig till oss om du önskar rådgivning i ditt val, vi hjälper dig välja en elscooter online smidigt!