Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

ELSPARKCYKEL

Ni känner säkerligen till elsparkcyklarna. Ni vet de där tvåhjulade fordonen som ser ut som sparkcyklar? Marknaden har fullkomligt exploderat av hyr-elsparkcyklar från exempelvis företagen Voi, Lime-O osv,  vilket är ett perfekt alternativ om du bara behöver använda en elsparkcykel ibland. 
Elsparkcyklar är perfekta för den som har korta sträckor till jobbet och vill undvika kollektivtrafiken, eller för dig som enkelt och smidigt vill färdas korta sträckor utan ansträngning. 

Se även >> Smidigt däckbyte på din Elscooter i vår verkstad i Högsbo-Sisjön
Artikel av
Visa filter Dölj filter
GODKÄND FÖR ALLMÄN VÄG
REKOMMENDERAD FÖR
Artikel av

 
Elsparkcykel eller elscooter?

Kärt barn har många namn! När vi på TH Pettersson pratar om elsparkcykel så menar vi de relativt slimmade modeller som man normalt får använda på allmän väg som transportmedel. Ibland har dessa även sits. Elsparkcyklar på TH Pettersson är normalt utrustade med ett litiumbatteri. Detta är ett kraftfullt batteri som klarar väldigt många laddningar och fordrar minimal skötsel jämfört med de billigare blybatterierna.

De flesta av våra elsparkcyklar med litiumbatteri är utrustade med högeffektiva borstlösa navmotorer. Den borstlösa tekniken är mycket energieffektiv, och placeringen i något av scooterns nav gör att man slipper kedja/drivrem och därmed justering, smörjning och byte av densamma. Med andra ord minimalt driftsunderhåll!

Elscooters är modeller som till utseendet inte lika mycket påminner om en vanlig sparkcykel. De är normalt större till formatet och ser ut som en blandning mellan elsparkcykel och moped. Ibland är dessa utrustade med stora off road-däck och kraftfulla elmotorer, som gör att de inte får användas på allmän väg. Andra modeller uppfyller svenska trafikregler så att de får användas på samma sätt som en vanlig cykel. På varje produktbeskrivning har vi angett om elscootern får användas på allmän väg eller inte.