Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

FÄLGAR FÖR MOTORSPORT


 Fälgar utvecklade för motorsport

Vi har lång erfarenhet av motorsport och vad som krävs oavsett om det är folkracefälgar, timeattackfälgar, driftingfälgar eller för fälgar för bankörning du är ute efter. Här på vår hemsida hittar ni ett litet utbud av vårt sortiment men kontakta oss för rådfrågning och hjälp att hitta vad ni behöver.

Använd filtreringen för att hitta fälgen som passar din bil, hos oss hittar du fälgar från tillverkare som BBS, 59° North, OZ Racing mfl. Vi har garanterat det du söker, oavsett behov och tävlingsklass.


VÄLJ ÖNSKAD SPEC. 
Artikel 1-40 av 492
Visa filter Dölj filter
VARUMÄRKE / TILLVERKARE
BBS Wheels Motec Wheels
TUM
16 17 18 19 20 21 22
BULTCIRKEL
4x100 4x114,3 5x108 5x112 5x114,3 5x120 5x130 Centrumbult 1/1
FÄLGMODELL
BREDD
ET
NAVMÅTT
FÄRG
Artikel 1-40 av 492

Hos oss hittar du fälgar speciellt anpassat för motorsport av hög kvalité från utvalda tillverkare:

   

 
Ett stort sortiment av fälgar för motorsport

Att köpa fälgar som är lämpade för hård körning och där du ställer höga krav på kvalité och hållbarhet ska vara enkelt, tryggt och prisvärt - allt detta hittar du här hos oss på th-pettersson.se. Vi har valt ut kvalitativa fälgar från kvalitativa tillverkare där varje fälg är speciellt anpassad för drifting, banracing, time attack, rally och mycket mer. Vi erbjuder fälgar från tillverkare som OZ Racing, Motec Wheels, BBS och svenska 59° North Wheels men har ett ännu större sortiment från tillverkare som JR Wheels. Hittar du inte vad du letar efter, kontakta oss för rådgivning - vi har garanterat det du letar efter i vårt stora sortiment.

Vilka fälgar passar min bil?

Här listar vi fälgar som är speciellt anpassade för motorsport från kända tillverkare. När du köper fälgar från oss så medföljer de tillbehör som behövs för att montera fälgen på just din bil, om inte annat anges så ingår monteringskittet i priset. För att hitta rätt specifikation för din bil, besök vår fälgguidé. Välj fälgmodell från någon av våra leverantörer såsom BBS Wheels, OZ Racing Wheels, 59° North Wheels, JR Wheels och många fler. När vi mottagit din order kontrollerar våra erfarna fälgexperter alltid varje lagd order för att garantera att du valt rätt och kontaktar dig som kund direkt om det behövs.

Vad ingår vid köp av aluminiumfälgar?

När du beställer fälgar och kompletta hjul från oss på th-pettersson.se så ingår alltid monterings kit om inte annat anges på aktuell fälgmodell. I monterings kittet ingår de hjulbultar / hjulmuttrar och eventuella navringar och andra tillbehör som behövs för att fälgen ska passa på din bil. Vi har också ett stort tillvals sortiment som bultar/muttrar i olika färger och modeller som kan skapa ett unikt och snyggt uttryck.

Behöver du hjälp, kontakta vår kundtjänst031-40 73 00.

Speciella önskemål och rådgivning?

Vår kundtjänst står alltid redo att hjälpa dig att hitta rätt fälgmodell till din bil, oavsett önskemål om inpassning, fitment, stance m.m. och har stor erfarenhet av vad som krävs för krävande körning vid motorsport, drifting, folkrace etc. Du når vår kundtjänst031-40 73 00 eller via vårt kontaktformulär. Vi har längre erfarenhet än någon annan på marknaden av att välja ut aluminiumfälgar till våra kunder, välkommen till oss.

Centrumbult till sportbil?

Sortimentet från BBS och OZ Racing finns att tillgå med centrumbult, vanligt använt på t.ex. GT sortimentet från Porsche, t.ex. Porsche GT2, Porsche GT2 RS, Porsche GT3 och Porsche GT3 RS. Vi har lång erfaranhet av att tillhandahålla fälgar anpassade för centrumbult och vår däckverkstad på Mölndalsvägen 25 i Göteborg har all nödvändig utrustning för att montera, skifta och serva fordon med centrumhjulbult.

Vilka däck passar för banracing?

Vi erbjuder ett stort sortiment av däck för användning inom motorsport såsom driftingdäck, racingdäck, rdäck, dragracingdäck och folkracedäck. Vi erbjuder däck från tillverkare så som TOYO, Achilles, Kumho, Haida, Michelin, Westlake, Hifly, Pirelli m.fl. Besök vår sida för motorsportsdäck för att hitta rätt däck enligt din specifikation eller kontakta oss för rådgivning gällande just dina behov.

Vad är speciellt med ett r-däck?

R-däck är en benämning som ofta används som benämning för ett racingdäck som är godkänt för gatukörning. Enkelt förklarat så är det däck av en mjuk och kvalitativ gummiblandning som därför har extra bra grepp under rätt förutsättningar och förhållanden. Slitytan består av en gummiblandning som är lämpad för aktiv körning vilket genererar en högre temperatur än normal körning, blandningen gör också att för att däcket ska nå maximal kapacitet så behöver det komma upp i rätt temperatur vilket gör att R-däck inte rekomenderas för normal körning, gatukörning etc.
Ett R-däck brukar genrellt ha styvare däcksidor och stomme än ett gatdäck för att det inte ska vikas lika lätt när man kör högintensivt. Med ett rdäck sänks lufttrycket för att generera bättre grepp, men stommen klarar trycket tack vare sin styvare konstruktion.

När ska man satsa på r-däck?

Jagar du varvtid, har ett onormalt slitage av dina befintliga däck eller tycker att du överstyr eller understyr mer nu än tidigare med ditt uppgradera chassi och effektuttag? Då kan det vara dags att byta upp dig till ett däck som är mer anpassat för högintensiv körning vid t.ex. bankörning. När du nått den nivå där det innebär stora kostnader att ytterligare utveckla effekt och chassi så kan investeringen i ett par r-däck vara ett sätt att öka prestanda för mindre pengar. Ett r-däck håller dessutom bättre för bankörning då de höga temperaturer och g-krafter som genereras snabbt sliter ut ett par vanliga gatdäck. Vanligt förekommande r-däck är Toyo R888, Toyo R888R, Michelin Pilot Sport Cup 2, Pilot Sport Cup+, Pirelli Pzero Trofeo, Pzero-C, Bridgestone Potenza RE-11S, RE55S, RE540S, Kumho Ecsta V70A, V700 Victoracer, Hankook Ventus, Falken Azenis Sport RT 215, Achilles 123S, Federal 595 RS-PRO, Federal 595 RS-R och många fler. Behöver du rådgivning för att hitta rätt däck till just dina behov, kontakta vår kundservice som hjälper dig att välja ut precis just de däck du behöver.