Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

MARINBATTERI, BÅTBATTERI OCH FRITID


Sveriges bredaste sortiment av batterier för marin och fritid

Välkommen till vår sida om marin- och fritidsbatterier! Vi erbjuder ett brett sortiment av båtbatterier av högsta kvalitet, som är speciellt utformade för att uppfylla kraven för marin- och fritidsapplikationer.

.  .  .  .  .


Batterier för alla behov, möjligheter och utmaningar

Hos oss hittar ni batterier för alla behov, stora som små. Vi har batterier av alla typer och har hjälpt våra kunder sedan 1923 att hitta rätt lösning.

Kontakta oss för rådgivning gällande batterier


Vi gör det enkelt, hos kan du välja förmånlig delbetalning

Vi erbjuder säkra och trygga betalningar samt delbetalning från Klarna och betalning med Visa / Mastercard.

Läs mer om våra betalningsalternativ


Vi skickar hem till dig, eller så hämtar du i våra butiker

Vi skickar snabbt och smidigt hem till dig eller till ditt företag, dessutom spårbart via Postnord och DHL. Fraktkostnaden ser du direkt i kassan.

Läs mer om våra fraktalternativ


Hur vet jag om jag behöver byta mitt marinbatteri?

Börjar motorbåten bli svår att starta? Varnar elektroniken för låg batterispänning? Är båten död återigen även fast du laddat batteriet? Ja det finns många tecken på att ett batteri behöver bytas ut, många gånger visar batteriet sin rätta kapacitet när det börjar bli kallt ute. Hur länge håller ett batteri? Ett batteri är en färskvara som slits med tiden och marinbatterier håller normalt 4-5 år. Är batteriet nyare än så kan du alltid testa att ladda batteriet eller komma in till oss så utför vi ett belastningstest på batteriet som kan berätta om batteriets hälsa.

Kan jag testa mitt batteri själv?

Ja, det kan du enkelt göra med t.ex. en multimeter (hittar du här) eller en mer avancerad batteritestare (hittar du här). Sätt Multimetern på Volt/Likström. Om båtmotorn är avstängd ska värdet bör ligga på mellan 11,8 till 12,6. Om båtmotorn är igång kan det vara högre än så.

Volt : % Procent laddat
 • 13,6+ : Batteriet laddas
 • 12,6 : 100%
 • 12,2 : 50%
 • 11,8 : 20%, många batterier kan ta skada om nivån understiger denna nivå
 • 11,6- : 0%

Vad skiljer ett marinbatteri från ett bilbatteri?

Ett batteri som är anpassat för båt och fritidsbåt ska klara av att laddas upp fort och effektivt, och det ska samtidigt klara av den hårda miljö ett batteri får utstå med saltvatten, hårda vindar och fukt. I din båt kan du behöva både startbatteri och förbrukningsbatteri och vi har allt som du behöver, oavsett storlek på båt. Vissa båttillverkare har specifiserat vilket CCA-värde ett startbatteri ska ha för just din båtmotor eller båtmodell. Vi har koll på vad just din båt behöver och hjälper dig hitta rätt batteri för dina behov. Ett marinbatteri är också utvecklat för att klara av hårda stötar, lutning upp till 90 grader och trögstartade båtmotorer.
Tänk på att försöka undvika att förvara dina batterier i samma utrymme som motorn, det så kallade maskinrummet, då ett batteri vid laddning kan utveckla explosiv vätgas men också då ett marinbatteri trivs bättre i en sval och välventilerad miljö.

Hur byter jag mitt båtbatteri själv?

Att byta ett startbatteri och förbrukningsbatteri i en motorbåt eller segelbåt klarar de flesta själv med endast ett par enkla verktyg. Båtar har ofta batterier mer lättåtkomliga än i en bil där det oftare är mer ont om plats. Se till att du har rätt verktyg för jobbet, har stängt av båtens motor och att du inte är ensam utifall en olycka skulle vara framme och du behöver hjälp. Behöver du ytterligare rådgivning, kontakta någon av våra medarbetare på 031-40 73 00 för rådgivning. Följ vår enkla guidé, behöver du mer specifik hjälp hittar du oftast mer information på båttillverkarens hemsida eller instruktionsbok.

En liten genomgång...

 1. Frigör utrymme runt omkring batteriet, se till att inga dynor, tampar, redskap eller liknande är ivägen för batteribytet i varken segelbåt eller motorbåt.
 2. Koppla loss negativa kabeln från batteriet, denna kabel är i regel svart (minus).
 3. Koppla loss positiva kabeln från batteriet, denna kabel är i regel röd (plus).
 4. Lossa batteriet genom att lossa eventuella skruvar, klämmor eller fästen och lyft ur det gamla marinbatteriet.
 5. Lyft i det nya batteriet och fäst det på samma sätt som det gamla.
 6. Anslut batteriet i omvänd ordning, börja med den svarta kabeln först (minus) och montera därefter den röda kabeln (plus).
 7. Dra åt kabelskorna ordentligt så att de sitter stadigt och säkert på batteriets poler. Kontrollera att batteriet sitter stadigt efter montering och att inga kablar är klämda eller sitter i spänn. Att ett batteri sitter stadigt i din motorbåt är mycket viktigt då det ofta kan vara mycket skumpigt ute på både hav och sjö.

Köpa marinbatterier billigt online

Hoss oss på th-pettersson.se hittar du ett stort och prisvärt sortiment av marinbatterier från kända tillverkare till lågt pris och förmånliga fraktalternativ. Vi skickar ditt marinbatteri till hela Sverige, och kan även hjälpa dig som ligger i hamn i utlandet. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder oavsett storlek av batteri eller utmaning. Hos oss hittar du marinbatterier från alla marknadens tillverkare online och till bästa pris.

Vart köper jag marinbatteri i Göteborg?

Hos oss på TH Pettersson hittar du nytt marinbatteri till både segelbåt, motorbåt, yacht, kryssare och fartyg. Välkommen in i någon av våra butiker på Mölndalsvägen 25 i Göteborg och Herkulesgatan 47 i Göteborg för service, rådgivning och försäljning av marinbatterier av alla storlekar och för alla behov. Hos oss hittar du ett av Sveriges största sortiment av fritidsbatterier, startbatterier, förbrukningsbatterier, bilbatterier, MC batterier och marinbatterier i butik och online. Har du fler frågor, kontakta oss på 031-40 73 00 för rådgivning.

 

Ska jag ha olika batterier till förbrukning- och startbatterier?

Vanliga startbatterier är inte konstruerade för att tåla djupa ur- och uppladdningar och lämpar sig därför inte för användning som förbrukningsbatterier. Däremot kan ett cyklingståligt batteri som används till förbrukning mycket väl också användas för start förutsatt att startkraften är tillräcklig. AGM batterier är de batterier som bäst klarar av att leverera trots många och djupa urladdningar.

Vad betyder de olika beteckningarna på ett batteri?

Man använder främst tre olika benämningar för att definiera ett batteris egenskaper utöver dess storlek. Dessa kan se ut som : 12V, 50Ah, CCA800A.
 • 12V : anger att batteriet har spänningen 12 Volt och att det alltså är avsett för användning i 12 V system, t.ex. personbilar.
 • 50Ah : Ah-talet är ett storleksmått som anger hur många Amperetimmar man kan ta ut från batteriet när man urladdar det under 20 timmar. För t.ex. ett 50AH-batteri innebär det att man urladda med 2,5A under 20 timmar, och eftersom medelspänningen under en sådan urladdning ligger på ca 12V så blir den energimåängd man kan ta ut ca 12x50 dvs 600Wh.
 • CCA800A : CCA-värdet används som ett mått för att ange batteriets startkraft i kyla. Det är ganska komplicerad procedur att testa CCA-värdet, men som en enkel princip kan man säga att batteriet nedkylt till -18°C skall kunna leverera den CCA-ström som det är märkt med, alltså 800A i detta exempel, i 30 sekunder utan att spänningen sjunker under 7,2V.

TH Fritid, ett mycket prisvärt marinbatteri!

Genom mycket lång erfarenhet av att leverera batterier till våra kunder runt omkring Göteborg så har vi kunskapen om vad som krävs och vad som behövs. Sedan många år har vi erbjudit våra egna lågprisbatterier under varumärket TH Fritid, från början erbjöds dessa som Sveriges billigaste batterier till båtar som inte krävde så mycket men idag kan vi erbjuda ett komplett sortiment av kvalitetsbatterier och genom att kapa leden kan vi erbjuda dem till oslagbara priser. Är du ute efter ett prisvärt batteri av högre kvalitet än motsvarande lågprisbatterier från andra leverantörer så är TH Fritid det självklara valet för din mindre motorbåt eller segelbåt, kontakta vår kundtjänst för att få reda på mer om fördelarna jämfört med lågprisvaruhusens batterier.

Vi säljer batterier från kända varumärken som TH Fritid, Tudor, Exide, Banner, Deka, Fullriver, Moll, Optima, Varta, Yuasa m.fl.

Hur man väljer rätt båtbatteri

Att välja rätt båtbatteri är en viktig faktor för att säkerställa en pålitlig strömkälla ombord på din båt. För att välja rätt batteri bör du ta hänsyn till faktorer som båttyp, storlek, krav på prestanda och budget. Våra experter kan hjälpa dig att välja rätt båtbatteri som uppfyller dina specifika behov.

De olika typerna av båtbatterier

Vi erbjuder olika typer av båtbatterier, inklusive startbatterier, cykelbatterier och djupcykelbatterier. Startbatterier är utformade för att leverera en hög startström för att snabbt starta motorn, medan cykelbatterier är idealiska för applikationer som kräver både start- och djupurladdningskapacitet. Djupcykelbatterier är speciellt utformade för att hantera djup urladdning och ge en konstant strömkälla för längre perioder.

Vilken storlek på båtbatterier ska man välja?

Storleken på ditt båtbatteri beror på dina specifika behov. En båt med större motor eller flera elektroniska enheter kräver en större batterikapacitet. Våra experter kan hjälpa dig att välja rätt storlek på ditt båtbatteri för att säkerställa tillförlitlig prestanda ombord på din båt.

Oavsett vilken typ av båtbatteri du behöver, kan du lita på vårt sortiment av högkvalitativa båtbatterier. Kontakta oss idag för att få hjälp att välja rätt båtbatteri som passar dina behov.