Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

BC Racing ZR Coilovers - HONDA CIVIC EG (BULTINFÄSTNING) (1992-1995) i gruppen CHASSI / COILOVERS & TILLBEHÖR / COILOVERS / HONDA hos TH Pettersson AB (76-BC-A-01-ZR-RH)
BC Racing ZR Coilovers - HONDA CIVIC EG (BULTINFÄSTNING) (1992-1995)

BC Racing ZR Coilovers - HONDA CIVIC EG (BULTINFÄSTNING) (1992-1995)

28461 kr
För ögleinfästning nedre bak Mer information
Artnr: 76-BC-A-01-ZR-RH
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
 • 'BC Racing ZR Coilovers för HONDA CIVIC (BULTINFäSTNING) (1992-1995)
  För chassi EG.
  För ögleinfästning nedre bak

  BC Racing ZR serie, drifting & racing coilovers.
  Avancerat kit för dig som använder din bil till professionell drifting, bankörning, timeattack eller liknande motorsporter. Försedda med inverterade coilovers med 3-vägs justering (separat hög och låghastighetsinställning för kompression). Kitet har även dubbelkolvdesign och extern reservoar likt HR. Rekommenderas ej för vanligt gatbruk.

  Inverterade stötdämpare.
  ZR serien har inverterade framstötdämpare. Det innebär i princip att stötdämparen är vänd upp och ned, vilket ger att den synliga kolvens dimension och anliggningsyta blir mycket större. Utförandet motverkar överhettning och utmattning samtidigt som de hanterar höga G-krafter bättre under extrema förhållanden. Rekommenderas varmt särskilt för bilar med McPherson hjulupphängning som körs hårt.

  Externa reservoarer.
  De externa reservoarer som varje coilover är försedda med innebär att de har två kolvar (en i stötdämparen och en i reservoaren), vilket gör att oljevolymen utökas avsevärt. De kan alltså brukas för bankörning länge utan risk för överhettning. Det minskar även risken för dämpningsförändringar eftersom oljans viskositetsförändring blir liten.

  Justerbara i höjd och hårdhet.
  Likt HR så kan du ställa kompression (på stötdämparen) och retur (på reservoaren), men ZR ger även möjlighet till separat justering av låg och höghastighets för kompression. Retur 30 klick, låghastighet kompression 15 klick, höghastighet kompression 12 klick och dämpning 30 klick. De olika inställningarna ändrar stötdämparens karaktär avsevärt och ger möjlighet finjustera vähållningen efter egen körstil och användningsområde. Höjden ställs sedan genom att justera stötdämparens nedre infästning samt ev. fjäderställare bak. Vilket ändrar bilens höjd utan att påverka fjäderspänningen och där med fjädringsvägen om så inte önskas.

  Hög kvalité.
  Stötdämparnas ventiler är tillverkade av specialstål som utklassar rostfritt med längre livslängd. Vid sidoinfästning (McPherson) så är den nedre infästningen alltid tillverkad i en kraftig stålkonstruktion. De är även försedda med en mängd komponenter tillverkade i T6061 aluminium för låg vikt, lång hållbarhet och bästa korrossionsbeständighet. Hela stötdämparen är belagd med coating under en tvåstegsprocess för att också den väl stå emot korrosion. BC Racing lämnar 12 månaders garanti mot fabrikationsfel.

  Flexibilitet.
  BC Racing coilovers är ombyggningsbara och komponenter är enkla att byta ut mot nya om de slitits ut. Fjäderhårdheten är unikt framtagen för varje kit och rekommenderas varmt. Har man ändå önskemål om en annan hårdhet, eller önskar en utökad sänkningsmöjlighet s.k. ''''Drop Low'''' specifikation (ca 20mm) så kan vi även implementera det på kitet utan extra kostnad. Notera önskemålet i kommentarsfältet vid beställning. Detta tillval innebär i regel en förlängd leveranstid och hårdare fjädrar.

  Svensk Bilprovning.
  Det finns inga regler mot användande av justerbara stötdämpare i svensk trafik. BC Racing coilovers monteras i original infästningspunkter och är av gedigen konstruktion. Vid kraftig sänkning så kan dock bilprovningen åberopa en regel som kräver minst 40mm möjlig fjädringsväg.'
  Bilmodell: CIVIC
 • Mer information
 • Leverans
 • omdömen (0)

Se fler varor

BC Racing BR (RA) Coilovers - PEUGEOT 206 (1998-2007)
15685 kr
Köp!
Info
BC Racing ER Coilovers - LEXUS IS200/IS300 (1999-2005)
24034 kr
Köp!
Info
BC Racing BR (RA) Coilovers - SEAT LEON (50MM) (2012-)
För bilar med framstötdämpare diameter 50mm.
15685 kr
Köp!
Info
BC Racing ER Coilovers - TOYOTA CHASER (1996-2001)
24034 kr
Köp!
Info
BC Racing V1 Coilovers - HONDA FR-V (2005-2010)
fr. 14167 kr
BC Racing ER Coilovers - NISSAN 370Z (2008-)
24034 kr
Köp!
Info
BC Racing V1 (VA) Coilovers - AUDI Q3 (2012-)
14926 kr
Köp!
Info

Andra köpte även