Välj valuta

EURO
DKK
SEK
NOK
GBP
USD

Language

BC Racing RM (MA) Coilovers - RENAULT MEGANE (2003-2009) i gruppen CHASSI / COILOVERS & TILLBEHÖR / COILOVERS / RENAULT hos TH Pettersson AB (76-BC-O-10-MA)
BC Racing RM (MA) Coilovers - RENAULT MEGANE (2003-2009)

BC Racing RM (MA) Coilovers - RENAULT MEGANE (2003-2009)

16950 kr
BC Racing - Coilovers Mer information
Artnr: 76-BC-O-10-MA
 
Lägg i kundvagnen
 • Produktinformation
 • BC Racing RM (MA) Coilovers för RENAULT MEGANE (2003-2009)
  Med pillowballtopplagring fram som tillåter camberjustering och återanvänder originaltopplagring bak (ej camberjusterbar).

  BC Racing RM serie, drifting & racing.
  Komplett kit för dig som använder din bil till bankörning, drifting, backtävlingar eller liknande motorsporter. Stora uppgraderingen jämfört med BR-serien är att främre coilovers är inverterade. Kitet rekommenderas ej för vanligt gatbruk.

  Inverterade stötdämpare.
  RM seriens stora fördel är de inverterade framstötdämparna. Det innebär i princip att stötdämparen är vänd upp och ned, vilket ger att den synliga kolvens dimension och anliggningsyta blir mycket större. Utförandet motverkar överhettning och utmattning samtidigt som de hanterar höga G-krafter bättre under extrema förhållanden. Rekommenderas varmt särskilt för bilar med McPherson hjulupphängning som körs hårt.

  Justerbara i höjd och hårdhet.
  Likt alla BC Racing coilovers så är även RM serien ställbar både höjd och hårdhet. Hårdheten justeras i 30 distinkta lägen som enkelt justeras genom ett vred. De olika inställningarna ändrar stötdämparens karaktär avsevärt och ger möjlighet finjustera väghållningen efter egen körstil och användningsområde. Höjden ställs sedan genom att justera stötdämparens nedre infästning samt ev. fjäderställare bak. Vilket ändrar bilens höjd utan att påverka fjäderspänningen och där med fjädringsvägen om så inte önskas.

  Hög kvalité.
  Stötdämparnas ventiler är tillverkade av specialstål som utklassar rostfritt med längre livslängd. Vid sidoinfästning (McPherson) så är den nedre infästningen alltid tillverkad i en kraftig stålkonstruktion. De är även försedda med en mängd komponenter tillverkade i T6061 aluminium för låg vikt, lång hållbarhet och bästa korrossionsbeständighet. Hela stötdämparen är belagd med coating under en tvåstegsprocess för att också den väl stå emot korrosion. BC Racing lämnar 12 månaders garanti mot fabrikationsfel.

  Flexibilitet.
  BC Racing coilovers är ombyggningsbara och komponenter är enkla att byta ut mot nya om de slitits ut. Fjäderhårdheten är unikt framtagen för varje kit och rekommenderas varmt. Har man ändå önskemål om en annan hårdhet, eller önskar en utökad sänkningsmöjlighet s.k. "Drop Low" specifikation (ca 20mm) så kan vi även implementera det på kitet utan extra kostnad. Notera önskemålet i kommentarsfältet vid beställning.

  Fjäderkonstant.
  BC Racing förbehåller möjligheten att utan notifiering kunna ändra fjäderkonstanter i deras coilover kit. Vid specifika krav på fjädrar så rekommenderar vi därför att notera detta i kommentarsfältet i kassan vid beställning.

  Svensk Bilprovning.
  Det finns inga regler mot användande av justerbara stötdämpare i svensk trafik. BC Racing coilovers monteras i original infästningspunkter och är av gedigen konstruktion. Vid kraftig sänkning så kan dock bilprovningen åberopa en regel som kräver minst 40mm möjlig fjädringsväg.
  Bilmodell: MEGANE
 • Mer information
 • Leverans
 • omdömen (0)

Se fler varor

BC Racing V1 (VT) Coilovers - VW PASSAT (1997-2005)
14167 kr
Köp!
Info
BC Racing ZR Coilovers - NISSAN 300ZX (1990-2000)
28461 kr
Köp!
Info
BC Racing RM (MA) Coilovers - BMW E39 5-SERIE SEDAN INKL. M5 (1995-2004)
17962 kr
Köp!
Info
BC Racing V1 (VA) Coilovers - SEAT LEON (50MM) (2005-2012)
För bilar med framstötdämpare diameter 50mm.
14926 kr
Köp!
Info
BC Racing BR Coilovers - SUBARU LEGACY (93-98)
fr. 14799 kr
BC Racing V1 Coilovers - MAZDA 3 (2014-)
fr. 14167 kr